Mainos

Osuuspankkiryhmät sopuun

Molemmissa osuuspankkiryhmissä oltiin tyytyväisiä sovun löytymiseen Osuuspankkien vakuusrahaston OVR:n vastuiden jaosta. -Tämä on kauppa, johon molemmat voivat olla tyytyväisiä, tiivisti varsinaisesta osuuspankkiryhmästä irrottautuneen Paikallisosuuspankkiyhdistyksen toimitusjohtaja Heikki Suutala, vaikka hän myönsikin sovun löytymisen olleen kovaa vääntöä.

Samaa sanoi johtaja Heikki Vitie osuuspankkiryhmästä. Hänen mukaansa peruslinjaus tehtiin jo aiemmin syksyllä, mutta sopimuksen hiontaan meni vielä oma aikansa. Suutalan mukaan tärkeintä on, että asia on nyt selvä eikä pankkiryhmässä ja muualla tarvitse enää arvuutella, miten asia lopulta ratkeaa.
-Nyt ryhmä voi keskittyä täydellä energialla pankkitoiminnan hoitoon.
Hän sanoi olevansa tyytyväinen myös näkemykseen vastuiden suuruudesta, joskaan hän ei suostunut tarkentamaan, miten summaan lopulta päädyttiin.
-Tärkeää on, että ryhmän pankit tietävät, mikä heidän osuutensa vastuista on, hän sanoi.

Vitie puolestaan muistutti, että OVR:n vastuut ovat koko ajan pienentyneet eikä summaa pidä verrata ryhmän aikaisempiin arvioihin vastuiden suuruudesta.

Kiista OVR:n vastuista nousi esiin jo osuuspankkileirin hajotessa. Osuuspankkileiri jakaantui kahtia, kun pankkien yhteistyötä päätettiin tiivistää. Ulkopuolelle jääneet pankit pelkäsivät itsenäisyytensä kaventumista. Tämän taas katsottiin synnyttävän vaaran, että virheiden sattuessa ne joutuvat maksumieheksi. Osuuspankkiryhmään kuuluu 250 pankkia. Koivunlehtiryhmässä on runsaat 40 pankkia.

Pankkiryhmien omat vakuusrahastot ovat antaneet tukea vaikeuksiin joutuneille pankeille. Muille pankkiryhmille annettiin jo talletussuojan purkamisen yhteydessä oikeus rahastojen purkuun.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.