Mainos

Ostoskeskus romahti Kiinassa

Kiinassa ostoskeskuksen romahdettua yli sadan ihmisen uskotaan kuolleen.

Kiinan sortumaturma

Ainakin kahdeksan ihmistä on saanut surmansa ostoskeskuksen romahdettua Etelä-Kiinassa. Viranomaisten mukaan jopa 200 ihmistä on saattanut jäädä eristyksiin raunioiden alle. Onnettomuus sattui Dongguanin kaupungissa Guangdongin maakunnassa lähellä Hongkongia eilen.

Yksikerroksiseen ostoskeskukseen oltiin rakentamassa laittomasti kahta lisäkerrosta, kertoi Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua. Onnettomuus tapahtui, kun laittomat kerrokset romahtivat alimman kerroksen päälle. Epäselvää oli, kuinka paljon ihmisiä rakennuksessa oli, mutta yhden paikallisviranomaisen mukaan heitä saattoi olla jopa 200.

-Emme tiedä kuinka moni on kuollut, mutta arviomme mukaan noin 200 ihmistä hautautui, kun rakennus romahti, viranomainen sanoi. Ostoskeskuksen rakenteissa oli havaittu repeämiä ennen rakennuksen sortumista. Onnettomuudesta henkiin jääneet ihmiset kertoivat heille vakuutetun, ettei repeämästä ollut vaaraa, ja niin ihmiset olivat pysyneet rakennuksessa.

Eräs eloon jäänyt kertoi, että rakennuksen editse oli ajanut raskas kuorma-auto juuri ennen kuin se romahti. Xinhua kertoi, että rakennustöitä tehneen firman kolme johtajaa on pidätetty. Kiinan hallitus on yrittänyt saada maan rakennusyrityksiä noudattamaan tiukempia rakennusnormeja.

Rakennuksen omisti paikallishallitus, joka vuokrasi yrittäjille rakennuksesta myyntipaikkoja. Toiset vuokratuista paikoista oli muutettu ravintoloiksi. Poliisi tutkii onnettomuuden syitä.
(STT-Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja