Mainos

Ostitko käytetyn auton? Varaudu vähintään 1 000 euron lisäveroon, jos et tarkistanut tätä seikkaa

Auton käyttäjä vastaa siitä, että liikenteessä oleva auto on ilmoitettu liikennekäyttöön. Unohdus tai tietämättömyys ei vapauta joulukuun alussa voimaan astuvasta lisäverosta.

Liikennekäytöstä poistetulla autolla ajamisesta määrätään 1.12.2017 alkaen muhkeat lisäverot, kun aiemmin saattoi selvitä sakoilla.  Autoilijan kannattaakin varmistaa esimerkiksi käytetyn auton oston yhteydessä, että auto on ilmoitettu liikennekäyttöön.

Liikennekäytöstä poistetulla autolla ajamisesta määrätään lisävero, joka on vähintään 1 000 euroa tai viisi kertaa vuotuisen ajoneuvoveron määrä. Lakimuutoksen myötä lisävero voidaan määrätä tulevaisuudessa automaattivalvonnan perusteella. Tavoitteena on saada liikennekäytöstä poistetut autot pois liikenteestä sekä varmistaa oikeudenmukainen verokohtelu ajoneuvoveron osalta kaikille.

Poliisi valvoo liikennekäytöstä poistettuja autoja rekisterikilpien automaattisilla etäluentalaitteilla. Poliisi toimittaa havaitsemansa rikkeet Trafin järjestelmään, josta tieto välitetään auton haltijalle sekä rekisteriin merkitylle omistajalle.

Aikaisemmin poliisi saattoi määrätä liikennekäytöstä poistetulla autolla ajamisesta lisäveron sijasta sakkorangaistuksen, mutta joulukuun alusta lähtien lisävero on määritelty ensisijaiseksi ja ainoaksi seuraamukseksi. 

Tiedon siitä, onko auto liikennekäytössä vai ei, voi tarkistaa Trafin palvelusta rekisterinumeron perusteella maksutta.

Lähde: Trafi

***

7:08

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.