Liikennevakuutuskeskus varoittaa superkalliista virheestä, josta moni ei tiedä – sanktiot määräytyvät erikoisten "riskilaskelmien" perusteella

0:23
Poliisi hankkii käyttöönsä kymmeniä Mercedes-Benz Vito -mallisia partioautoja. Tähän näkyyn on paras totutella!

Liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ei saa ajaa lainkaan. Luvattomasta käytöstä voi määräytyä takautuvasti hyvinkin reilulla kädellä korotettuja maksuja.

Mikäli liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ajamisesta jää kiinni, on siitä seurauksena kallis paukku mahdollisen ajoneuvoveron sekä takautuvasti maksettavien korotettujen vakuutusmaksujen myötä.

Maksut lasketaan koko siltä ajalta, kun ajoneuvo on ollut poistettuna liikennekäytöstä, vaikka ajoneuvolla olisi ajettu luvatta vain yhtenä ainoana päivänä.

"Vaikka olisi kuinka hyvät bonukset..."

Kun liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla on sen käyttökiellosta huolimatta ajettu, vakuutusmaksut tullaan perimään takaisin moninkertaisina. Maksettavaa tulee huolimatta siitä, onko liikennevakuutus irtisanottu vai merkitty niin sanotusti passiiviseksi poiston ajaksi.

– Moni ei tiedä, että liikennevakuutuksen laiminlyöntimaksua ei lasketa oman ajoneuvon liikennevakuutuksen hinnan perusteella, vaan siinä käytetään Liikennevakuutuskeskuksen niin sanottuja riskilaskelmia. Vaikka olisi kuinka hyvät bonukset, ne eivät laiminlyönnin hintaan vaikuta, Liikennevakuutuskeskuksen perintäpäällikkö Vesa Korhonen varoittaa.

Myöskään onnettomuuden sattuessa omista henkilövahingoista ei saa korvauksia, jos liikennevakuutus on hoitamatta.

Liikennekäytöstä poistetun ajoneuvon voi ilmoittaa maksutta ja nopeasti takaisin käyttöön vakuutusyhtiöiden verkkopalveluissa.

Lähde: Liikennevakuutuskeskus

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja