Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Ossi Oikarinen näkee Ferrarin päätöksessä ison uhkakuvan – "Tuntuu olevan hirveä kiire koko ajan"

1:56
Videolla Mattia Binotton haastattelu viime kesältä.

C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarinen näkee Ferrarin päätöksessä vaihtaa tallipäällikköä suuren uhkakuvan.

Ferrari ilmoitti maanantaina, että Maurizio Arrivabene ei jatka tallipäällikön tehtävissä. Arrivabene ehti toimia Ferrarin tallipäällikkönä neljä vuotta. Kun Arrivabene aloitti tallipäällikkönä, Ferrari ei pärjännyt suorituskyvyllään sarjan huippuja vastaan. Hänen johdollaan Ferrari kuitenkin hilasi itsensä hiljalleen jälleen MM-taistoon mukaan. Oikarinen yllättyi Ferrarin ratkaisusta.

– Se oli suuri yllätys, koska Arrivabene on tuonut tietynlaisen rauhan tuohon tiimiin. Toisaalta Arrivabenen valtakausi alkoi nyt vasta puhjeta kukkaan. Tänä vuonna Ferrari oli askeleen verran parempi, Oikarinen toteaa MTV Urheilulle.

Arrivabenen tilalle nouseva Mattia Binotto on jo Ferrarin neljäs tallipäällikkö viiden vuoden sisään. Stefano Domenicali sai lähteä kesken kauden 2014, jolloin hänen paikkansa otti Marco Mattiaci. Mattiaci toimi tehtävässä kuitenkin vain kauden loppuun asti, jonka jälkeen Arrivabene nousi tallipäälliköksi. Oikarinen ihmettelee Ferrarin tarvetta tehdä radikaaleja päätöksiä nopealla aikataululla.

– Ferrarilta ollaan usein nähty hätäisiä liikkeitä. Siellä on hyvin nopeasti tehty nopeita liikkeitä. Tuntuu, että heillä on hirveä kiire. Harvassa tallissa vaihtuu noin nopeasti porukka. Red Bullilla on samat kasvot olleet vuodesta tikku ja kivi, eikä Mercedekselläkään porukka koko ajan vaihdu, mutta Ferrarilla tuntuu olevan hirveä kiire koko ajan, Oikarinen pohtii.

Ferrari nousi Arrivabenen aikakaudella tosissaan Mercedeksen suureksi haastajaksi MM-taistossa. Päättyneellä kaudella Ferrari löi Mercedekselle todella kovan haasteen. Tallipäällikön vaihtuminen voi pahimmassa tapauksessa viedä Ferrarin kehityskäyrän sivuraiteille.

– Onko tämä vähän niin kuin ojasta allikkoon? Juuri, kun Ferrari oli kasvamassa ja oltiin tulossa siihen kohtaan, kun Ferrari oli oikeasti MM-taistossa mukana, tulee taas tällainen vaihdos.

– Nuo ovat sellaisia juttuja, jotka kuitenkin vaikuttavat jollain tapaa tallin toimintaan, eikä sillä ole aina se positiivisin vaikutus. Siinä on suuri riski, että aletaan liukua siihen toiseenkin suuntaan ja jatkumo katkeaa, Oikarinen varoittaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja