Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Maurizio Arrivabene jättää seuraajalleen suuret saappaat täytettäväksi – Oikarinen: ”Kova kasvun paikka”

1:56
Videolla kuvaa Mattio Binotton haastattelusta viime kesältä.

Mattio Binotto korvaa Maurizio ArrivabenenFerrarin tallipäällikkönä. C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen näkee Binotton nimityksellä kaksi puolta.

Tallipäällikön tehtäviin noussut Binotto on Oikariselle tuttu mies. Kaksikko työskenteli aikoinaan samaan aikaan Ferrarilla. Tuolloin Binotto toimi vielä Ferrarin moottoripuolella. Oikarisen mukaan Arrivabene jättää Binottolle suuret saappaat täytettäväksi.

– Kun minä olin vielä Ferrarilla, hän oli moottoripuolella vielä kasvavassa roolissa. Aika isoihin kenkiin astuu. Varmasti kova kasvun paikka hänelle, Oikarinen toteaa MTV Urheilulle.

Binottolla on pitkä historia Ferrarilla. 49-vuotias italialainen on ehtinyt toimia Ferrarilla monessa erilaisessa roolissa, joten hän tuntee tallin toimintatavat läpikotaisin. Oikarisen mukaan kolikolla on kuitenkin kaksi puolta. Binotto nimittäin astuu rooliin, johon kohdistuu valtavat odotukset ja paineet. Niitä hänen on opittava käsittelemään.

– Hänellä on paljon kokemusta siitä talosta, nähnyt paljon ja osaa italialaisen mentaliteetin. Se on osittainen etu, sillä jonkun talon ulkopuolisen olisi vaikeampi tulla siihen rooliin. Se voi olla myös tietynlainen haitta, koska Ferrarin pomoon kohdistuva paine tulee olemaan todella suurta, paljon suurempaa, mihin hän on tottunut, Oikarinen summaa.

Viime vuosina Binotto on toiminut Ferrarin teknisenä johtajana. Askel tallipäälliköksi pakottaa Binotton paneutumaan uusiin aluevaltauksiin, joita tallipäällikön tehtävässä vaaditaan.

– Binotton pitäisi nyt entistä enemmän astua sille F1:n poliittisemmalle puolelle, koska nyt pitää ottaa osaa myös F1:n väliseen politiikkaankin, mikä on askel eri suuntaan. Hän joutuu esimerkiksi puuttumaan kuljettajavalintoihin, joihin hänen ei aikaisemmin ole tarvinnut puuttua, Oikarinen valottaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja