Mainos

Oslon poliisi räjäytti epäillyn pommin – "Ei olisi tehnyt suurta tuhoa"

Oslon poliisi räjäytti viime yönä kaupungin keskustassa epäillyn pommin kontrolloidusti robotilla, kertovat viranomaiset. Poliisi on myös ottanut kiinni miehen, jonka epäillään tuoneen pommin keskustaan. Miehen henkilöllisyydestä tai siitä, mitä kuulusteluissa on tullut esille, poliisi ei halua tässä vaiheessa sanoa mitään.

Keskustassa partioivat poliisit kiinnittivät eilen illalla huomiota oudosti käyttäytyvään mieheen. Hänellä oli tuolloin epäilyttävä esine mukanaan. Paikalle kutsuttiin pommiryhmä.

– Jysähdyksestä tuli ennakoitua kovempi, joten sieltä on löytynyt yhtä ja toista, jota nyt tutkimme lähemmin, sanoi tutkinnanjohtaja Svein Arild Jörundland.

– Epäilemme, että kyseessä oli esine, joka oli suunniteltu räjähtämään. Uskomme kuitenkin, ettei se olisi tehnyt suurta tuhoa, sanoi poliisin edustaja Marita Aune.

Silminnäkijät kertoivat jo aikaisemmin kuulleensa keskustasta kovan pamauksen kello kahden aikoihin yöllä.

Alueen tarkistaminen ja siivoaminen on edelleen kesken. Poliisi ei tässä vaiheessa osaa sanoa, kuinka kauan alue pidetään eristettynä.

Epäillyn pommin asettajan lisäksi poliisi kuulustelee parhaillaan myös mahdollisia silminnäkijöitä.

 

Mies otettu kiinni 

VG:n mukaan pommiryhmä saapui paikalle ennen puolta yötä. Norjalaislehti Aftonpostenin mukaan keskustassa on suljettu alue Gronlandin torin itäpuolelta Brugatalle asti. VG:n mukaan löytöpaikan lähettyvillä on rautatieasema.

Poliisin edustaja on sanonut aiemmin yöllä VG:lle, että poliisi on löytänyt laitteen, jonka epäillään olleen löytöpaikalla räjähtämistä varten.

Poliisi on ottanut kiinni miehen, joka on viety kuulusteltavaksi, lehti on kertonut. Poliisipartio oli havainnut epäilyttävästi käyttäytyvän miehen. Samalla poliisi löysi epäilyttävän esineen.

VG:n mukaan paikalla on puhuttu jonkinlaisesta laatikosta, joka olisi ollut kooltaan 30x30 senttimetriä.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.