Mainos

Saksan suuri poliisioperaatio: Kolme pidätetty, räjähteet tuhottu – iskun suunnittelija yhä karussa

0:43

Saksan poliisi on pidättänyt kolme ihmistä liittyen suureen poliisioperaatioon, joka on ollut käynnissä Chemnitzin kaupungissa pommi-iskuepäilyjen vuoksi.  Pidätetyillä epäillään olevan yhteyksiä poliisin jahtaamaan mieheen, joka on yhä karussa.

Poliisin mukaan etsitty mies on 22-vuotias syyrialainen Jaber Albakr. Miehellä on poliisin mukaan yllään musta huppari, jossa on printtiä edessä.

Poliisi on löytänyt satojen grammojen edestä räjähteitä asunnosta, josta ei kuitenkaan löydetty karussa olevaa epäiltyä. Poliisin mukaan räjähteet oli hyvin piilotettu, joten löytäminen vei aikaa. Vihje ratsiaa varten tuli BBC:n mukaan kotimaan tiedustelupalvelulta. BBC kertoo, että rakennuksesta evakuoitiin noin 100 ihmistä, kun pommiryhmä siirsi räjähteet tuhotakseen ne.

BBC:n mukaan kaksi ihmistä otettiin kiinni rautatieasemalta ja kolmas läheltä asuntoa Fritz-Heckertin lähiössä.

Karussa oleva mies on ollut aiemmin poliisin tarkkailun alaisena. Viranomaiset eivät ole kertoneet, kuinka kauan hän on ollut Saksassa.

Itä-Saksassa sijaitsevassa Chemnitzin kaupungissa on kerrottu liikkuvan vahvasti aseistettuja poliiseja.

Saksalaisen kaupungin asukkaita pyydettiin aiemmin pysyttelemään sisätiloissa, koska poliisi etsi miestä, jonka epäiltiin suunnittelevan pommi-iskua. Ei kuitenkaan ole tietoa siitä, missä, milloin ja miten isku olisi toteutettu.

Sanomalehti Independentin mukaan poliisi olisi aiemmin räjäyttänyt kerrostalon asunnon oven etsiessään epäiltyä, mutta miestä ei ole vielä löytynyt. Poliisin tietojen mukaan mies olisi pistäytynyt talossa. 

Paikallispoliisin lausunnon mukaan meneillään on mittava operaatio liittyen paljastettuun pommi-iskusuunnitelmaan.

Samassa korttelissa asuneet ihmiset olivat aamulla heränneet siihen, kun poliisi oli käskenyt heitä poistumaan kodeistaan.

Saksan poliisi on kehottanut ihmisiä pidättäytymään kaiken kuva- ja videomateriaalin jakamisesta sosiaalisessa mediassa, jotta poliisioperaatio alueella ei vaarantuisi. 

Chemnitz on yli 200 000 asukkaan kaupunki Saksan itäosassa. Se sijaitsee Berliinistä ja Leipzigistä etelään lähellä Tsekin rajaa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.