Oskari Katajisto selätti sairaudet elintapamuutoksella: "Olen rakastunut liikuntaan"

Oskari Katajisto pääsi eroon kihdistä ja kävelee nykyään useita kilometrejä päivässä.

Näyttelijänä tunnettu, nykyään vakuutusmyyjänä työskentelevä Oskari Katajisto teki elämäntaparemontin Olet mitä syöt -ohjelman avulla. Kahdeksan viikon projektin aikana ruokavalio muuttui terveellisemmäksi ja liikunta palasi elämään.

Muutosten ansiosta hän pääsi eroon kihdistä ja tyypin 2 diabetes alkoi parantua. Katajiston mukaan koko perhe on lähtenyt innolla mukaan muutokseen, ja kotona kokkaillaan yhdessä terveellisiä aterioita.

– Nopeita eineksiä ei ole enää jääkaapissa, hän kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

Ennen ohjelmaan osallistumista Katajiston haasteena oli ruokarytmin pitäminen tasaisena. Hänellä oli tapana syödä vasta illalla töiden jälkeen, joten ruokamäärät karkasivat helposti käsistä.

Ohjelman aikana Katajisto yritti muuttaa rytmiään, mutta myöntää, ettei onnistunut pysymään siinä.

– En ole sellainen ihminen, joka syö kaurapuuroa aamulla, hän toteaa.

Aamiaisen tai lounaan syöminen ei jäänyt osaksi arkea, mutta Katajisto kertoo kiinnittävänsä tarkemmin huomiota iltasyömisiin. Määrät ovat maltillisempia ja herkut ovat vaihtuneet hedelmiin.

Suurin muutos on tapahtunut liikunnan määrässä. Kun kivut eivät enää rajoita liikkumista, hän on alkanut kävellä jopa seitsemästä kymmeneen kilometriä päivässä. Seuraavaksi hän aikoo alkaa vuosien tauon jälkeen juoksemaan.

– Olen rakastunut liikuntaan tosi paljon, hän iloitsee.

Olet mitä syöt MTV3-kanavalla keskiviikkoisin klo 20.

Lue myös:

    Uusimmat