Oscareihin kaksi pukua suunnitellut Mert Otsamo: Mieletöntä!

Viime yönä pidetyssä Oscar-gaalassa nähtiin myös suomalaista designia. Vaatesuunnittelija Mert Otsamon suunnittelemia pukuja pääsi punaiselle matolle kaksikin kappaletta.

Suomalainen lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? ei saanut Oscaria parhaan lyhytelokuvan sarjassa mutta upea kotimainen desing pääsi loistamaan suomalaisten tekijöiden päällä punaisella matolla.

Ohjaaja Selma Vilhusella oli päällään Katri Niskasen suunnittelema keltainen iltapuku. Käsikirjoittaja Kirsikka Saarella puolestaan Teemu Muurimäen käsialaa oleva iltapuku. Tuottaja Jenni Toivoniemi ja näyttelija Joanna Haartti luottivat Mert Otsamon taitoihin.

Otsamo kertoo, että Haartti pyysi itse häntä suunnittelemaan puvun. Toivoniemen kohdalla stylisti Teri Niitti ohjasi Toivoniemen Otsamon puheille.

Otsamo kertoo saaneensa kummaltakin vapaat kädet, Toivoniemellä oli pyyntö yksiolkaimisesta asusta ja esimerkkikuvia materiaaleista.

– Mietin ensin Jennille harmaata pukua mutta koska tiesin, että Joannan puku on musta, halusin jotain väriä. Ruusukullan ja persikan värinen puku sopii Jennille paremmin.

Haartti itse halusi omasta puvustaan mustan.

– Se tuntui luontevalta ja fiilis oli vahva, että puku tulee olemaan tumma.

Upea lisä portfolioon

Toivoniemen ja Haarttin puvut ovat hyvä esimerkki Otsamon suunnittelusta.

– Haluan, että se minun suunnittelutyö ja tyyli näkyy siinä naisvartalon imartelussa ja leikkauksissa. Olen pukuihin itse tyytyväinen.

Tulevia trendejä ei Otsamon puvuista voi ennustaa.

– En seuraa trendejä vaan sitä, mikä kyseiselle ihmiselle on paras mahdollinen. En mieti onko pallo tai raita nyt in. Pyrin aina ajattomuuteen ja imartelemaan kantajaa. Uskon, että suunnittelemani puvut olevan aina muodissa.

Suunnittelija itse pitää omien pukujensa päätymistä Oscareiden punaiselle matolla hienona tilaisuutena.

– Onhan se hieno meriitti, että noteerataan sunnittelijana niin, että pyydetään mukaan.

Otsamo ei kuitenkaan halua toivoa liikoja, että tästä saisi nostetta uralle ulkomailla.

– Mutta näyttäähän se hyvätä portfoliossa, että on suunnitellut kaksi pukua jotka on nähty Oscar-gaalassa, hän myöntää.

Lue myös:

Cyrila Cibulka cyrila.cibulka(at)mtv.fi @CyrilaCibulka

Lue myös:

    Uusimmat