Oscar-yö täydessä vauhdissa – Jasper Pääkkönen tuo gaalaan suomalaisväriä

10:05
Oscar-palkinnot jaetaan vuonna 2019 jo 91. kertaa.

Elokuva-alan halutuimmat palkinnot jaetaan varhain maanantaiaamuna Suomen aikaa Oscar-gaalassa Los Angelesissa.

Elokuva-alan Oscar-palkinnot jaetaan 91. kertaa tänä yönä Los Angelesissa. Näkyvää suomalaisväriä gaalaan tuo BlacKkKlansman-elokuvassa näytellyt Jasper Pääkkönen.

Sivuroolissa Spike Leen ohjaamassa elokuvassa näyttelevä Pääkkönen ei ole itse ehdolla gaalassa, mutta BlacKkKlansmankuuden palkinnon saajaksi. Pääkkönen ei päässyt ehdolle parhaan miessivuosan Oscarin saajaksi, mutta samassa elokuvassa Pääkkösen rinnalla näytellyt Adam Driver pääsi.

LUE MYÖS: 

Pääkkönen julkaisi Instagram-tilillään kuvan, jossa hän on valmistautumassa gaalailtaan.

– Valmistautumassa iltaan! BlacKkKlansman ehdolla kuudessa kategoriassa, näyttelijä hehkuttaa kuvan yhteydessä.

Eniten Oscar-ehdokkuuksia saivat elokuvat Roma ja The Favourite. Molemmat ovat ehdolla kymmenessä kategoriassa. Kaikkiaan palkintoja jaetaan 24 kategoriassa.

Ennakkoon on kohistu siitä, että Oscar-gaalalla ei ole tänä vuonna juontajaa. Järjestäjät yrittivät etsiä korvaajaa tehtävästä jättäytyneelle näyttelijä Kevin Hartille, mutta eivät lopulta valinneet ketään hänen tilalleen.

Hart luopui tehtävästä joulukuun alkupuolella vanhojen homovastaisten tviittiensä vuoksi, jotka nousivat julkisuuteen uudelleen.

Kaksi edellistä kertaa gaalan on juontanut tunnettu talk show -tähti Jimmy Kimmel.

LUE LISÄÄ: 

Oscar-gaalan järjestäjät yrittivät tänä vuonna lyhentää jo lähes nelituntiseksi venyneen televisioidun gaalan pituutta ja ilmoittivat jättävänsä muun muassa parhaan leikkauksen ja kuvauksen palkintojen jaon pois suorasta lähetyksestä.

Ilmoitus suututti kuitenkin Hollywoodin eturivin tekijät. Gaalan järjestäjille osoitetun avoimen kirjeen allekirjoittivat lukuisat Hollywoodin tunnetuimmat tekijät, kuten ohjaajat Martin Scorsese ja Sofia Coppola sekä näyttelijät Emma Stone ja George Clooney.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja