Oscar-ehdokkuuksia rohmunneen elokuvan tähti ei välttämättä pääse gaalaan – on yrittänyt saada viisumin jo kolmesti

Netflix-elokuvassa näyttelevällä Jorge A. Guerrerolla on vaikeuksia päästä Yhdysvaltoihin.

Netflix-elokuva Roma kahmi itselleen lukuisia Oscar-ehdokkuuksia. Se on ehdolla muun muassa vuoden 2018 parhaaksi elokuvaksi, ja sen päänäyttelijä Yalitza Aparicio on ehdolla parhaan naisnäyttelijän kategoriassa.

Elokuvassa näyttelevää Jorge A. Guerreroa ei välttämättä päästä näkemään Oscar-gaalan juhlahumussa. Variety-lehti kertoo, että Guerrero on hakenut nyt kolme kertaa viisumia päästäkseen vierailemaan Yhdysvalloissa – joskin tuloksetta. Näyttelijä joutui aiemmin jättämään kielteisten päätösten vuoksi Golden Globe -gaalan väliin.

Quien-lehden haastattelussa näyttelijä kertoi, että hänellä oli tuottajien käsin kirjoittama kutsu mukanaan, kun hän yritti saada viisumia ensimmäisen kerran.

– Toisella kerralla minulta kysyttiin, olenko menossa töihin ja kerroin meneväni vieraaksi. Kolmannella kerralla vaikutti siltä, että minua haastatellut nainen oli vihainen minulle, Guerrero kertoi lehden haastattelussa.

Varietyn mukaan Yhdysvaltain ulkoministeriö ei kyennyt kommentoimaan tilannetta hallintosulun vuoksi. Yhdysvaltain hallinto suljettiin osittain joulukuun 22. päivä Meksikon rajamuuria koskevan kiistan takia.

Lähde: Variety

Lue myös:

    Uusimmat