Osaatko auttaa? Erkki, 84, etsii 53 vuotta sitten kohtaamaansa naista

84-vuotias suomalaismies etsii yli 50 vuotta sitten kohtaamaansa naista, jonka yhteystiedot hän kadotti.

Erkki Broman laittoi viime perjantaina Meän Tornionlaakso -lehteen ilmoituksen, jossa hän etsii vuonna 1962 tapaamaansa tyttöä.

– Yhteydenottoja ei ole tullut. Ihan kuollutta on, Broman harmittelee.

– On se pettymys, koska paikkahan ei ole kovin suuri.

Paikalla Broman viittaa Pelloon, jossa Bromanin etsimä tyttö ainakin 53 vuotta sitten asui. He tapasivat, kun Broman työmatkalla Rovaniemellä kiinnitti tanssipaikassa huomiota yksin istuvaan tyttöön.

– Uteliaisuudesta pyysin häntä tanssimaan ja huomasin, että tämähän on erittäin fiksu ja asiallinen tyttö.

Broman tarjoutui kyyditsemään viimeisellä bussilla kotiin aikoneen neidon takaisin kotiin Pelloon.

– Perillä puhuimme ainakin neljä tuntia. Muistaakseni hän kertoi, että hänen kummatkin vanhempansa ovat kuolleet ja että hän asuu jonkun sukulaisen luona.

Broman arvelee, että tyttö oli noin 18-vuotias. Itse hän oli tuolloin 31. Mitä ulkonäköön tulee, Broman ei oikeastaan muista muuta kuin että tyttö ei ollut vaalea tai tumma vaan jotain siltä väliltä.

– En koskaan ajattele, onko ihminen kaunis. Minulle paljon tärkeämpää on, että ihminen on järkevä ja rehellinen ja että häneen voi luottaa. Hän oli kauhean ystävällinen, hyväkäytöksinen, asiallinen ja miellyttävä.

"Olen ajatellut häntä ainakin joka kuukausi"

Vaikka nykyisin leskenä elävä Broman meni aikoinaan naimisiin ja perusti perheen, Pellon neiti ei poistunut mielestä. Broman oli antanut tälle yhteystietonsa, ja melko pian ensikohtaamisen jälkeen he tapasivat kerran Helsingissä. Ajoitus oli sikäli huono, että Broman oli lähdössä parin päivän päästä Amerikkaan opiskelemaan.

– Otin paperille muistiin tytön nimen ja puhelinnumeron, mutta kadotin lapun. En käsitä, minne. Kai sitä oli jotenkin tohkeissaan pakatessaan, kun kahden päivän päästä piti lähteä Amerikkaan.

– Olen ajatellut häntä ainakin joka kuukausi. Minua painaa tämä juttu vieläkin.

Kun Broman välillä tuli käymään Suomeen, hän ajeli pari kertaa Pellossa etsimässä tyttöä.

– Mutta vaikka tiesin, missä hän asui, en löytänyt enää likimainkaan sinne. Paikka oli niin erinäköinen kesällä, kun kaikki oli vihreää.

"Aivan ensiksi haluaisin pyytää anteeksi"

Mitä Broman tekisi, jos hän saisi tyttöön – nyttemmin jo varttuneeseen naiseen – yhteyden?

– Aivan ensiksi haluaisin pyytää anteeksi. Tiedän, mitä on olla yksin, ja että jätän toisen sillä tavalla yksin… Mielestäni jonkinlainen vastuu pitäisi ihmisellä olla, ja minulta se lipsahti, kun kadotin hänen yhteystietonsa.

– Ei minulla romanttisia tunteitakaan vastaan mitään olisi. Kun olen täysin yksin, niin jonkun kanssa ainakin voisi sanoa hyvää päivää, Broman naurahtaa.

Broman ei usko unohtavansa asiaa, vaikka naisesta ei kuuluisikaan mitään.

– Kyllä se jää valitettavasti mieleen. Siellä se on ollut jo yli 50 vuotta.

Jos sinulla on tietoa Bromanin tapaamasta naisesta, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen studio55@mtv.fi.

Lue myös:

    Uusimmat