Mainos

Jonna ihmetteli jo pienenä, miksi on perheensä ainoa ruskeasilmäinen – etsii nyt biologista isäänsä, 1980-luvulla Oulussa vieraillutta Mariota

Oululaisella Jonnalla on vain tiedonmurusia biologisesta isästään, mutta hän toivoo tavoittavansa hänet sosiaalisen median välityksellä.

Jonna Säynäjäaho ihmetteli jo pienenä, miksi hän on perheensä ainoa ruskeasilmäinen. Syy siihen selvisi viisi vuotta sitten, kun hän sai tietää biologisen isänsä olevan italialainen.

Jonna sai alkunsa kesäkuisena iltana vuonna 1983 äitinsä ja italialaisen Marion kohtaamisesta Oulussa. Hän tietää biologisesta isästään vain sen, että mies oli Suomessa vain hetken aikaa ja majoittui silloisessa hotelli Vaakunassa.

Silloin noin parikymppinen Mario oli liikkeellä italialaisnuorukaisten seurueessa, joita yhdisti rakkaus jalkapalloon. Siitä ei kuitenkaan ole varmuutta, olivatko he Suomessa pelaamassa vai kenties peliä katsomassa.

Mario on ilmeisesti ollut Oulussa vain viikonlopun ajan, eikä tieto raskaudesta koskaan tavoittanut häntä.

– Äiti oli lähettänyt kirjeen hotellille, jossa kertoi raskaudestaan, mutta veikkaan että kirje ei ole tavoittanut häntä, jos hän on lähtenyt jo pois, Jonna sanoo.

Jo viisi vuotta sitten hän yritti etsiä isäänsä, tuloksetta. Nyt hän on aloittanut salapoliisityön uudestaan.

– Haluaisin tietää hänestä lisää, enkä halua myöhemmin katua sitä etten edes yrittänyt etsiä. Jossain vaiheessa se voi olla liian myöhäistä jo.

Jonna on ollut yhteydessä hotelliin, lentokenttään, Oulun arkistoon, Oulun palloseuraan sekä Suomen palloliittoon, mutta heikoin tuloksin. Yli 30 vuoden takaa on vaikea löytää tietoa, etenkin kun tiedossa on vain miehen etunimi.

Vasta Facebookiin laaditun ilmoituksen jälkeen tiedonmurusia on alkanut tihkua enemmän.

– Todella paljon on tullut vinkkejä. Tänään eräs nainen lupasi kääntää ilmoituksen italiaksi, että tiedon saisi levitettyä myös Italian suuntaan.

Eräs mies kertoi puolestaan tuntevansa jonkun, jolla voisi hyvinkin olla tietoa tuon ajan jalkapallotapahtumista. Toistaiseksi paras vinkki tuli kuitenkin Oulussa sijaitsevasta ravintola Toscanasta, jossa italialaisturistit viihtyivät 1980-luvun alussa.

Ravintolan työntekijöillä saattaa jopa olla valokuvia Mariosta. Ainakin kuvaukseen sopivia italialaisia oli Toscanassa tavattu, ja valokuvia oli otettu.

– Ei ole vielä varmaa onko kyseessä edes oikea henkilö, mutta jännä nähdä. Äitihän hänet nyt tietenkin kuvasta tunnistaa.

Jonna toivoo kovasti löytävänsä biologisen isänsä ja esittelisi hänet mielellään myös lapsilleen. Isän ruskeat silmät ovat periytyneet heillekin.

– Olisi ihanaa, että hekin näkisivät mistä verenperintö tulee. En aio tätä asiaa heiltä salata.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä Kaleva.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.