Mainos

Osa työttömyyspäivärahoista myöhästyy

Jopa 3000 ihmisen työttömyyspäivärahat tulevat tilille vasta perjantaina. Kolmasosa huomenna maksettavista työttömyyspäivärahoista myöhästynee näin ollen päivän.

Noin 2500-3000 ihmisen työttömyyspäivärahat tulevat tilille vasta perjantaina. Kolmasosa huomenna maksettavista työttömyyspäivärahoista myöhästynee näin ollen päivän.

Sen sijaan yli 60 prosenttia huomenna tilille kopsahtavista työttömyyspäivärahoista ehdittiin laittaa maksuun normaalisti, ja rahat ovat saajiensa tileillä ajallaan. Ihmisillä, jotka jäävät torstaina rahatta, ei ole mitään keinoa saada euroja Kansaneläkelaitoksen kirstusta ennen perjantaita.

- Lopetimme käteismaksatuksen vuosia sitten, joten meillä ei ole mitään mahdollisuutta antaa täältä ihmisille rahaa. Rahatta jäävien täytyy siis odotella perjantaita, jolloin rahat tulevat viimeistään tileille, tiedottaja Esko Häkli Kansaneläkelaitoksesta sanoo.

Viivästys johtuu tietoliikenneongelmista, jotka häiritsivät Kelan maksatuksia eilen iltapäivällä.

- Osassa Kelan toimistoja yhteys päätietokoneeseen oli eilen poikki, ja sen takia toimistojen henkilökunnat eivät saaneet siirrettyä tarvittavia tiedostoja ajallaan pankkiin. Näin ollen osa rahoista ei ehtinyt lähteä saajilleen ajoissa.

Ongelmia eri puolilla Suomea

Ongelma ei koskettanut vain tiettyä aluetta tai toimistoa, vaan ilman työttömyyspäivärahaa jäävät huomenna ihmiset eri puolilla Suomea.

- Emme pysty toistaiseksi sanomaan, ketkä saavat rahansa ja ketkä eivät. Jos rahat eivät huomenna tule, kannattaa odotella perjantaihin ennen kuin ottaa Kelaan yhteyttä, Häkli kehottaa.

Työttömyyspäivärahat ovat Kansaneläkelaitoksella jatkuvassa maksatuksessa eli niitä maksetaan useina päivinä kuukaudessa. Nyt esiintynyt tietokoneongelma ei siis kosketa läheskään kaikkia työttömyyspäivärahojen saajia. Kuukaudessa työttömyyspäivärahaa saa kaikkiaan noin 200 000 suomalaista. Kelan maksuissa esiintyy ongelmia pari kertaa vuodessa.

- Joka kerta kun maksut viivästyvät, ihmiset ottavat yhteyttä. Me emme voi täällä useinkaan asialle mitään, Häkli toteaa.

Viimeksi useampia tuhansia ihmisiä koskettanut maksukatkos oli pankkilakon aikaan pari vuotta sitten.

- Silloin ihmiset ottivat yhteyttä, kun he eivät päässeet pankkiin nostamaan rahoja. Automaatista rahaa sai niin kauan kuin sitä riitti - kaikillahan ei kuitenkaan ole automaattikorttia, Häkli kertoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.