Osa halvoista turvaistuimista todettiin testissä vaarallisiksi

Internet on tehnyt monien tuotteiden hankinnasta ja hintojen vertailusta helppoa. Pelkkää hintaa ei kuitenkaan kannata tuijottaan, sillä halvalla saa harvoin hyvää tuotetta.

Joissakin tapauksissa halvimmat tuotteet voivat olla hengenvaarallisia. Euroopan eri autoliittojen ja kuluttajajärjestöjen yhteistyössä toteuttamassa turvaistuintestissä oli mukana 11 nettikaupoissa alle 70 euron hintaan myytävää istuinta. Istuimista ainoastaan Obaby Tiny Tatty Teddy sai hyvän yleisarvosanan ja neljä istuinta arvioitiin tyydyttäviksi.

Kaksi heikon arvosanan saanutta istuinta ei läpäissyt etutörmäystestiä ollenkaan. 64 km/h nopeudella tehtävässä testissä Nania Safety Paris SP:n molemmat olkavyöt repeytyvät irti, jolloin testinukke jäi vain lantiovyön varaan. Tiggo Bebehutissa puolestaan selkänoja vääntyi pahoin ja nuken pää heilahti pitkälle eteenpäin. Katso videot Nania Safety Paris SP:n ja Tiggo Bebehutin etutörmäyksestä.

”Nyt tehty testi osoittaa, että halpojen nettikaupasta ostettavien turvaistuinten kanssa saa olla tarkkana. Sellaisen halpaistuimen hankkimista ei voi suositella, josta ei löydy minkäänlaista testitulosta. Kukaan ei halua kuljettaa lastaan istuimessa, jonka vyöt antavat periksi onnettomuuden sattuessa”, Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen toteaa.

Turvaistuintestin istuinkohtaiset arviot löytyvät Autoliiton nettisivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja