Häkkänen Stubbin kannasta presidenttiehdokkuuteen: "Asia on ymmärtääkseni täysin sovittu"

Stubbia pyydetään kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi – näin kommentoi ehdokkuudesta kiinnostunut Häkkänen 5:53
Stubbia pyydetään kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi – näin kommentoi ehdokkuudesta kiinnostunut Häkkänen

MTV Uutiset Live tavoitti puolustusministeri Antti Häkkäsen puhelimitse kommentoimaan kokoomuksen puheenjohtajan, pääministeri Petteri Orpon päätöstä pyytää professori Alexander Stubbia kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi. Häkkänen kertoo, ettei tiennyt Orpon päätöksestä ennen puoluehallituksen kokousta. 

Häkkänen kertoi kokemuksesta tienneensä, että jos ei puhelua ole ennen kokousta tulossa, voi olla, että mielessä on jokin toinen ehdokas. 

Hän korostaa, että kannustus lähteä ehdolle presidenttikisaan on ollut puolueen kenttäväen ja kansanedustajien joukossa vahvaa. Kannustusta on Häkkäsen mukaan ollut jo vuoden verran.

– Tiedän, että kannatus on vahva niin eduskuntaryhmässä kuin kentällä. Meillä on tietysti perinne myös se, että puheenjohtaja tekee päätökset tosiasiallisesta ehdokkaasta, ellei järjestetä kenttä-äänestyksiä tai muuta. 

– On siis ollut enemmän työntöä tähän tehtävään kuin pyrkyä, Häkkänen kiteyttää. 

Stubbin ehdolle asettuminen "päivänselvää"

Häkkäsen mukaan puheenjohtajan tulee tehdä presidenttiehdokkaan valinnassa laaja kokonaisvaltainen arvio, eikä Orpon tämän arvioinnin lopputuloksesta tarvitse hänelle ruveta selityksiä jakelemaan.

Hän kertoo antavansa puheenjohtaja Orpon valinnalle ja ehdokkaaksi pyydetylle Alexander Stubbille täyden tuen.

Häkkänen sanoo olevan päivänselvää, että Stubb vastaa myöntävästi presidenttiehdokkuuteen. 

– Asia on ymmärtääkseni täysin sovittu.

Virallisesti Alexander Stubbin asettamisesta kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi päätetään kuitenkin vasta myöhemmin pidettävässä kokoomuksen ylimääräisessä puoluekokouksessa. 

Katso koko puolustusministeri Antti Häkkäsen haastattelu alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat