Orpo MTV:lle: "Suomi auki, talous käyntiin ja ihmiset töihin – jotta saamme pelastettua kaiken, mitä mahdollista"

Petteri Orpo ottaa kantaa hallituksen päätöksiin koronavirusrajoituksista:"Suomi auki ja talous käyntiin" 10:21
Petteri Orpo ottaa kantaa hallituksen päätöksiin koronavirusrajoituksista: "Suomi auki ja talous käyntiin".

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo toivoo, että hallitus tekisi koronarajoitusten purkamisessa operatiivisia toimia nopeammin, jotta Suomi saadaan palautettua takaisin normaaliin ja vahingot minimoitua.

Hallitus teki eilen merkittäviä koronarajoitusten purkupäätöksiä. Orpo on tyytyväinen päätöksiin lähteä avaamaan Suomea, mutta toimeen pitäisi hänen mielestään lähteä rivakammin.

– Lasku tulee olemaan hirvittävän kokoinen ja jos me töpeksitään ja hidastellaan asioiden hoitamisessa, niin se lasku tulee olemaan vielä suurempi. On tärkeää saada Suomi turvallisesti auki, talous käyntiin ja ihmiset töihin, jotta me saamme pelastettua kaiken, mitä mahdollista.

– Eilen saatiin hyvät päälinjat, mutta sisältöä jäin kaipaamaan todella paljon, kommentoi Orpo Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Testaamiseen, jäljittämiseen ja eristämiseen enemmän resursseja

Orpon mukaan Suomen pitäisi muun muassa panostaa enemmän koronaviruksen testaamiseen, jäljittämiseen ja eristämiseen. Näin voidaan hänen mukaansa luoda turvallinen toimintaympäristö palata takaisin normaaliin arkeen.

– Ilman turvallisuuden tunnetta ihmiset jännittävät lähteä liikkeelle tai lähettää lapsia kouluun. Siksi laajamittainen testaaminen matalalla kynnyksellä pitäisi saada aikaan, kommentoi Orpo.

Testauskapasiteetin nostamisen lisäksi taudin jäljittämiseen pitäisi Orpon mielestä laittaa enemmän resursseja.

– Jos me palkkaisimme noin 1 500 ihmistä, niin me pystyisimme koko ajan jäljittämään, jos tauti lähtee jossain liikkeelle, toteaa Orpo.

Lue myös:

    Uusimmat