Orpo: Ministerien määrää pohdittava – "Joidenkin työkuorma valtava"

Orpo: Haluan keskustella Sipilän kanssa hallitustyöskentelystä 1:28

Kokoomuksen puheenjohtajaksi valitun Petteri Orpon mukaan hallituksen ministerien määrää on syytä pohtia.

– Minusta on itsestään selvää, että erityisesti joidenkin ministereiden työkuorma on niin valtava, että tätä pitäisi oikeasti pohtia, Orpo sanoi puoluekokouksen lehdistötilaisuudessa sunnuntaina.

Orpo vaatii uusia työllisyyspäätöksiä 2:30

Orpo tapaa maanantaina pääministeri Sipilän ja he keskustelevat hallituksen kokonaisuudesta

– Hallitusohjelmasta, kuinka pitkälle sen kanssa on päästy. Mitä uupuu, miten sitä toimeenpannaan. Keskustellaan varmasti hallituksen toimintatavoista, Orpo sanoi.

Hänestä on hyvä pysähtyä miettimään, että hallituksella on erittäin paljon töitä.

– Koska se on suoraan yhteydessä siihen, miten hallitus saa pantua toimeen niitä omia hallituksen tavoitteita, Orpo sanoi.

Asian nosti aiemmin esille Helsingin Sanomat.

Jo tehdyt työllisyystoimet eivät riitä 

Orpon mukaan tähän mennessä tehdyt työllisyystoimet eivät riitä. Valmistelussa jo olevien toimien lisäksi Orpon mielestä pitää katsoa myös, löytyykö uusia toimia työllisyyskehityksen parantamiseksi. 

Työ- ja elinkeinoministeriössä on valmistelussa uusia työllisyystoimia.

– Myöskin minä haluan valtiovarainministeriössä käydä momentti momentilta läpi valtion budjetin ja arvioida hyvin tarkkaa, onko irrotettavissa jotain, että voidaan vielä enemmän tukea työllisyyskehitystä, Orpo sanoi.

Linjapuheessaan Orpo sanoi haluavansa, että budjettiriihessä hallitus päättää uusista työllisyyttä lisäävistä toimista, joilla päästään lähemmäs tavoitetta 110 000 työpaikasta.  

Lue myös:

    Uusimmat