Mainos

Orpo: Maa ei etene leikkaamalla

1:56

Presidentti Sauli Niinistö on nimittänyt uudet kokoomuksen ministerit. Tuore valtiovarainministeri Petteri Orpo vakuutti, että ryhmä on täysin sitoutunut hallitusohjelman toimeenpanoon. Hänen mukaansa ryhmässä on sekä kokemusta että uutta intoa ja ideoita. 

Orpon mukaan budjettiriiheen pitää valmistella uusia työllisyyskehitystä tukevia toimenpiteitä. Hän sanoo, että vain työllisyyden tuoman kasvun kautta leikkaamisen kierre voidaan katkaista, sillä maa ei etene leikkaamalla.  

Ministeri kertoo käynnistävänsä valtiovarainministeriössä selvitystyön, millaisia uusia keinoja työllisyyden edistämiseksi voitaisiin löytää.

Orpon mukaan tulevan budjetin jokaisessa kohdassa tulisi myös miettiä, voisiko jotain tehdä toisin, jotta se tukisi työllisyyttä.  

– Täytyy kunnioittaa kilpailukykysopimusta ja työmarkkinoilla saavutettua rauhaa, Orpo linjasi reunaehtoja keinojen hakemiselle.  

Sisäministeriksi nimitetty Paula Risikko nosti erääksi tärkeimmistä teemoista maahanmuuton ja siitä käytävän keskustelun. Hän muistutti, että turvapaikanhakijoita on yli 30 000.

– Osa saa turvapaikan ja osa ei. Ne jotka saavat, heidän kotouttamisessaan on kaikkien ministeriöiden yhtäläistä työtä.  

Uusi ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen puolestaan nosti esiin pienet ja keskisuurten yritysten vientikaupan edistämisen. Hänen mukaansa pienemmillä ja keskisuurilla yrityksillä on runsaasti haasteita itsenäisen ulkomaankaupan suhteen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.