Orpo kutsui puheenjohtajat koolle poikkeuslain vuoksi

Tapaamisessa on tarkoitus käydä läpi, miten lainsäädännön suhteen edetään.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) on kutsunut eduskuntapuolueiden puheenjohtajat koolle keskiviikkona niin sanotun käännytyslain vuoksi.

Orpon esikunnasta kerrotaan STT:lle, että tapaaminen on osa säännöllisiä tilannepäivityksiä, joita Orpo on pitänyt itärajan tilanteesta ja toimenpiteistä eduskuntapuolueille. Keskiviikon tapaamisessa on tarkoitus käydä läpi, miten lainsäädännön suhteen edetään lausuntokierrospalautteen pohjalta.

Valmisteilla olevan poikkeuslain tarkoituksena on torjua välineellistettyä maahantuloa. Se mahdollistaisi kansainvälistä suojelua koskevien hakemusten rajoittamisen ajallisesti ja maantieteellisesti.

Lakiluonnos sai lausuntokierroksella erittäin kriittistä palautetta, ja siihen tehdään parhaillaan korjauksia.

Kyseessä on poikkeuslaki, eli se vaatii eduskunnassa taakseen 5/6 enemmistön.

Orpo sanoi sunnuntaina pääministerin haastattelutunnilla, että tavoitteena on, että valtioneuvostossa voitaisiin tehdä asiasta päätös kehysriihiviikolla eli ensi viikolla.

– Mutta tähän jätän sen varauksen, että koska laki pitää valmistella huolella, haluamme ja haluan varmistua siitä, että se on mahdollisimman hyvä se esitys siinä vaiheessa, kun se eduskunnalle annetaan.

Keskiviikon tapaamisesta kertoi ensin Maaseudun Tulevaisuus.

Lue myös:

    Uusimmat