Mainos

Orpo ja Soini sopivat viikonlopun nokittelunsa – "Me olemme politiikan ammattilaisia molemmat"

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo, ettei hänellä ole tarvetta jatkaa nokittelua perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinin kanssa. Orpo vaati viikonloppuna perussuomalaisia käymään yhteytensä äärijärjestöihin läpi. Soini ilmaisi nopeasti blogissaan, ettei ota vastaan ohjeita muilta puolueilta.

Orpolle riittää perussuomalaisten selvitys siitä, ettei puolueella ole ääriliikekytköksiä.

– Meillä on Timon kanssa hyvät välit. Ei sitä ollut tarpeen niin kauheasti läpi käydä. Me olemme politiikan ammattilaisia molemmat, Orpo sanoi politiikan toimittajien tapaamisessa.

Orpo pitää tärkeänä, että hallitus seisoi eilen ääriliikkeiden toimia linjatessaan yhdessä rintamassa ja tuomitsee poliittisen väkivallan ja rasismin.

– Meillä on tästä hallituksessa selkeä näkemys ja se on se, mitä minä haluankin, Orpo sanoi.

2:07

Soini: Voidaan sanoa ja sitten sopia

Myös Soinin mukaan asia on selvitetty läpi ja välit Orpoon ovat kunnossa.

– Sitten, kun tulee sellainen tilanne, että pitää sanoa, sitten sanotaan. Petteri on siinä mielessä helppo kumppani, että voidaan sanoa ja sitten sopia, Soini totesi.

Myös Soini on tyytyväinen hallituksen toimiin puuttua ääriliikkeiden toimintaan. 

– Se on hyvässä järjestyksessä, että nykyinen lainsäädäntö mahdollistaa näihin pahimpiin ongelmiin puuttumisen.  Ja sitten on olennaista, että kaikkeen ääriajatteluun, tuli se sitten miltä suunnalta tahansa pitää puuttua ja lähettää myös selvä valtiovallan viesti, että tämä ei ole hyväksyttävää, Soini sanoi. 

0:57

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.