Mainos

Orpo ei aio noudattaa työryhmän ehdotusta: Osinkoverotukseen ei muutoksia

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) ei aio esittää työryhmän esittämällä tavalla listaamattomien yritysten osinkoverotukseen muutoksia huhtikuun puoliväliriihessä

– Me käymme tästä vielä hallituksen kesken keskustelun. Lähtökohta on, etten tule esittämään muutoksia listaamattomien yritysten osinkoverotukseen työryhmän esittämällä tavalla, Orpo sanoi.

Asiantuntijatyöryhmä esitti tänään huomattavaa justeerausta listaamattomien yhtiöiden jakamien osinkojen verotukseen.

Orpon mukaan nimenomaan pieniltä ja keskisuurilta yrityksiltä odotetaan kasvua ja osinkoveromuutos kiristäisi näiden yritysten verotusta tosiasiassa lähes 300 miljoonalla eurolla.

– Sellainen ei edistäisi kasvua ja työllisyyttä, Orpo sanoi.

Ei alennuksia lisätulojen verotukseen

Asiantuntijatyöryhmä esittää myös muutoksia ansiotulojen rajaveroon eli lisätuloista menevään veroon. Ansiotulon rajaveroastetta alennettaisiin noin 82 000–128 000 euroa vuodessa ansaitsevilla. Orpo sanoi, ettei ole esittämässä tällaista muutosta puoliväliriihessä. Hänen mukaansa kireä veroprogressio on iso ongelma, mutta ansiotuloverotuksessa mennään hallitusohjelman mukaan.

– Mielelläni esittäisin ansiotuloverojen keventämistä, mutta täytyy huolehtia veropohjasta, Orpo sanoi.

Yritysverotuksen asiantuntijatyöryhmä arvioi, että Suomen yritysverotusta ei ole tarvetta muuttaa, koska järjestelmä on kansainvälisesti kilpailukykyinen. Orpo pitää työryhmän työn ydinviestinä, että yritysverotus on kilpailukykyinen ja se ei ole kasvun ja työllisyyden este. Hänen mukaansa pitää kuitenkin olla valppaana kansainvälisen yritysverokilpailun suhteen.

– Voi tulla isojakin muutoksia maailmanlaajuisesti, esimerkiksi Yhdysvaltojen yritysverotuksen puolittamisesta puhutaan. Silloin pitää olla valmis liikkumaan nopeastikin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.