Mainos

Kokoomusryhmän puheenjohtaja vaatii: Työn verotusta kevennettävä kaikissa tuloluokissa

Työn verotusta on tarpeen keventää kaikissa tuloluokissa, ei vain ylimmissä, toteaa kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen tiedotteessaan.

Jokisen mukaan kokoomukselle on selvää, että mahdollisten veronkevennysten on koskettava kaikkia palkansaajia.

Jokinen sanoo, että verotuksen painopiste tulisi siirtää työn ja yrittäjyyden verotuksesta kulutus- ja haittaveroihin. Jokinen sanoo tiedotteessaan, että työn verotuksen keventäminen myös noususuhdanteessa olisi järkevää.

– Kokoomus kannattaa verotusta maksukyvyn mukaan, mutta emme voi sulkea silmiämme kireän progression haitallisilta vaikutuksilta. Jos ylityötunneista tai palkankorotuksista ei jää tarpeeksi lisätuloa käteen, kannustimet opiskella, tehdä työtä tai yrittää heikkenevät. Tämä rokottaa suoraan kasvuamme ja verotulojemme eli sitä pohjaa, jolla rahoitamme myös hyvinvointipalvelumme, Jokinen muistuttaa.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) avaa tänään budjettiesityksen päälinjoja. Varsinainen budjettiriihi on edessä elokuun lopussa, jolloin myös on määrä kertoa tarkemmin verotukseen mahdollisesti tehtävistä muutoksista.

Keskusliitto: 400 miljoonan edestä kevennyksiä

Veronmaksajien keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen arvioi aiemmin STT:lle, että ilman uusia toimia keskituloisen palkansaajan verotus on ensi vuonna kiristymässä 0,4 prosenttia. Taustalla ovat kiky-sopimukseen liittyvät maksukorotukset.

Lehtisen mukaan elokuun lopun budjettiriihessä pitäisi tehdä noin 400 miljoonan edestä kompensoivia kevennyksiä, ettei verotus kiristy.

Suurimmissa palkoissa verotus on pysymässä ennallaan ensi vuonna muutenkin, jos uutta ei päätetä, sillä määräaikainen solidaarisuusveron kiristys isotuloisimmille on päättymässä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.