Optinen illuusio hämmentää netissä: Näyttääkö kuvan kissa mielestäsi oikealta?

Optinen illuusio kissasta hämmentää.

Valokuvat voivat toisinaan todella hämmentää katsojaansa. Esimerkiksi valaistus ja kuvakulma voivat vaikuttaa otokseen paljonkin.

Toisinaan kuvissa piilee suoranainen optinen illuusio. Esimerkiksi Madin rantakuvassa piili varsin härski optinen harha, kun taas tämän pariskunnan syleilykuvassa osapuolet tuntuivat tykkänään vaihtaneen paikkaa keskenään.

Hiljattain Reddit-kansa hämmentyi tyystin erään käyttäjän jakamasta kissakuvasta, kertoo Newsweek. Kuvassa Spacexcake-nimisen käyttäjän kissa istuu tuolilla tuijottaen intensiivisesti ruokapöydällä lojuvaa pizzaa. Käyttäjä kertoo ottaneensa kuvaa pizzastaan huomatessaan kuitenkin kissansa näyttävän kuvassa erikoiselta.

Katti vaikuttaa nimittäin omituisen kaksiulotteiselta – kuin täydellinen kuva tuolin selkänojassa.

– Miksi Rodney näyttää siltä kuin se olisi kirjailtu tuoliin? kuuluukin kuvan yhteydessä esitetty kysymys.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuvalla on yli 17 000 tykkäystä. Kommenteissa pohdittiin muun muassa valaistuksen ja kuvakulman merkitystä.

– Tyyppi, jolla on kissatyyny, haluaa netin luulevan, että hänellä on kissa, kun hän syö pizzaa yksin, arveli eräs kommentoija kuitenkin tilanteen oikeasti menevän.

Eräs käyttäjä arveli kissan täydellisen asennon vaikuttavan mielikuvaan siitä, että se olisi kirjailtu. Moni kommentoija halusi myös tietää lisää kuvassa näkyvästä pizzasta.

Entä näetkö tässä "olemattomia pisteitä"? Katso video:

Optinen illuusio:  Näetkö sinä"olemattomia pisteitä"? 0:32

Lue myös:

    Uusimmat