Hahmotatko, mihin puolet lapsesta on kadonnut? Tolkuttoman hämmentävä optinen illuusio typerryttää somessa: "Olen tuijottanut tätä nyt minuutteja..."

Hahmotatko sinä, mitä kuvassa tapahtuu?

Optinen illuusio nuoresta tytöstä on saanut somekäyttäjät raapimaan päätään urakalla. Kuva julkaistiin alun perin Reddit-sivustolla, mutta sen jälkeen otos on levinnyt muihinkin sosiaalisen median kanaviin.

Redditissä kuvan jakoi käyttäjä MK24, joka kyseli kuvan yhteydessä: "Tyttäreni, missä on loput hänestä?" Kommenteissa mies kertoo vaimonsa ottaneen kuvan jo vuonna 2019, mutta mies itse törmäsi siihen vasta hiljattain kuvia selatessaan. Hän kertoo, että optinen illuusio on syntynyt vahingossa.

Kuvassa tytöstä toden totta näkyy vain puolet. Loput lapsen vartalosta tuntuu olevan jossain katukivetyksen uumenissa.  Viraaliksi levinneestä kuvasta ovat uutisoineet muun muassa New York Post.

"Toivottavasti pelastitte hänet"

Monen on ollut hyvin vaikea hahmottaa, mihin loput tytöstä on kadonnut.

– Kyllä, tämä on oikeastaan ehkä paras [optinen illuusio], jonka olen nähnyt. Ajattelin aluksi, että se on photoshopattu, koska se on niin hyvä, kommentoi eräs Reddit-käyttäjä.

– Olen tuijottanut tätä nyt minuutteja, ja olen varma, että hänet on puoliksi haudattu. Toivottavasti pelastitte hänet helposti, totesi toinen.

Kuva löysi tiensä myös Twitteriin, jossa käyttäjät olivat aivan yhtä hämmentyneitä kuin Redditissäkin.

– Tämä saa aivojani sattumaan. En vain näe sitä, murehti eräs twiittaaja.

Tämä kuva selittää illuusion

Eikö ratkaisu aukene? Kuvan alkuperäinen julkaisija tarjosi selventävän kuvan, joka osoittaa, mitä otoksessa oikeasti tapahtuu.

Tyttö seisoo itse asiassa jalkakäytävällä, ja hänen kyynärpäänsä lepää käytävän viereisellä muurilla. Tytön alavartalo on siis piilossa muurin takana.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Entä hahmotatko, ovatko kasvot kuvassa oikein- vai väärinpäin?

Lue myös:

    Uusimmat