Mainos

Oprahin vihjaillaan lähtevän presidenttikisaan – kokemattomuus epäilyttää myös osaa demokraateista

Yhdysvalloissa demokraatit kaipaavat ehdokasta, joka pystyy yhdistämään työläiset ja puhuttelemaan maan vähemmistöjä. Mutta halutaanko Valkoiseen taloon enää toista kokematonta tv-tähteä?

Osa amerikkalaisista on sitä mieltä, että Oprah Winfrey presidenttiehdokkaana olisi lottovoitto demokraateille. Trumpin tapaan upporikas julkkis ja politiikan ulkopuolelta, mutta muuten täysin Trumpin vastakohta.

Samalla hän vastaisi niihin huutoihin, joita liitettiin Michelle Obamaan, mutta jotka Yhdysvaltain edellinen ensimmäinen nainen sivuutti.

Kansansuosiosta huolimatta Oprahin presidenttiys myös askarruttaa.

Oprahin Golden Globe-puheesta noussut kohu on turhauttanut joitakin jopa Demokraattisen puolueen sisällä. 

Taustalla on lähinnä se, että seuraavat vaalit ovat Yhdysvalloissa jo marraskuussa. Kongressin välivaalit ovat demokraateille tärkeä etappi, kun pyritään murtamaan republikaanien värisuora Yhdysvaltain johdossa.

Osa demokraateista on sitä mieltä, että olisi syytä keskittyä ensin välivaalien onnistuneeseen läpivientiin eikä intoilla presidentistä.

Politiikan ja viihteen sekoittuminen epäilyttää

Yhteisenä huolena tuntuu olevan se, että viihdemaailma ja politiikka sulautuvat yhdeksi lopullisesti.

Monet muistavat edelleen presidentti Donald Trumpin kommentin, jossa hän korosti olevansa nimenomaan liikemies, ei poliitikko.

Washington Post -lehden kolumnissa asiaa kommentoinut Paul Waldman on yksi niistä, joiden mielestä Oprahin puhe ei anna vielä kannuksia presidentiksi.

Waldman kehottaakin odottamaan ensin, että myös muita mahdollisia ehdokkaita ilmaantuu ennen 2020 presidentinvaaleja.

Hän näkisi mielellään ehdokkailla poliittisia kannuksia preisdentin virkaan. Waldman ottaa esimerkikseen Bill Clintonin ja Barack Obaman. Molemmat osasivat puhua ja markkinoida itseään, mutta niin tunsivat myös politiikan.

Waldman näyttää pelkäävän eniten sitä, että asettumalla ehdokkaaksi Oprah vie hapen demokraattien muilta ehdokkailta viemällä kaiken palstatilan.

Puolue arvostaa kokemusta

Demokraattien välivaaleja suunnittelevan Alixandria Lappin mielestä ulkopuolelta tuleva mediamoguli ei välttämättä tunnu hyvältä ehdokkaalta, koska puolue arvostaa kokemusta hallinnosta.

New York Times-lehdelle antamassaan haastattelussa Lapp epäilee, että demokraattien halua nimittää Oprah ehdokkaakseen.

Aikanaan Obaman strategistina toimineen David Axelrodin mukaan empatiakykyiselle Oprahille olisi sen sijaan kysyntää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.