Oppositio vaatii, että turvapaikkahaku pitää voida keskeyttää, jos turvapaikanhakijoita käytetään aseena hybridivaikuttamisessa

Perussuomalaisilta välikysymys Suomen varautumisesta siirtolaisiin – MTV paikalla eduskunnassa 21:49
Oppositio jätti välikysymyksen – MTV Uutiset paikalla eduskunnassa

Oppositiopuoleet vaativat välikysymyksessään hallitusta valmistelemaan lain, joka suojaisi Suomea ulkovaltojen hybridivaikuttamista, joissa hyödynnettäisiin siirtolaisvirtoja.

Perussuomalaisten alullepanemaan välikysymykseen osallistuvat myös kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja Liike Nytin eduskuntaryhmät. Käytännössä oppositiopuoluee vaativat, että hallitus valmistelee lainsäädännön, joka mahdollistaa turvapaikkahaun keskeyttämisen määräajaksi tilanteessa, jossa turvapaikanhakijoita käytetään painostusvälineenä Suomea vastaan. Kyse olisi niin sanotusta hätätilapykälästä, joka voitaisiin ottaa käyttöön, jos ulkovalta järjestää laajamittaisen maahanmuuton Suomea kohtaan uhaten yleistä järjestystä ja kansallista turvallisuutta.

– Suomen on poistettava ennalta ulkovaltojen syyt kokeilla hybridivaikuttamista turvapaikanhakijoita hyväksikäyttämällä. Se on ainoa tapa estää tilanne, joka on inhimillinen katastrofi kymmenille tuhansille mukaan tempaistuille ihmisille sekä uhka kohdemaan kansalliselle turvallisuudelle ja riippumattomuudelle. Tällaisesta on tuore esimerkki Valko-Venäjän ja sen EU-naapureiden rajoilta, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen sanoo puolueen tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat