"Ei pelikortiksi Erdoganin takataskuun": Kokoomus haluaa lakiin mahdollisuuden rajoittaa turvapaikanhakua – perustelee asiaa Venäjän painostuksella

Suomen hallituksen kanta Kreikan tilanteeseen hallitsi koko kyselytuntia – oppositio syytti linjaa epäselväksi 1:11
Suomen hallituksen kanta Kreikan tilanteeseen hallitsi koko kyselytuntia – oppositio syytti linjaa epäselväksi

Kokoomus haluaa Suomen lainsäädäntöön mahdollisuuden rajoittaa turvapaikanhakua määräaikaisesti kansallisen turvallisuuden vaarantumisen perusteella.

Lailla varauduttaisiin kokoomuksen mukaan esimerkiksi Venäjän painostusyritykseen, jossa turvapaikanhakijoita käytettäisiin painostuksen välineinä. Näin on kokoomuksen mukaan tapahtunut viime päivinä Kreikan ja Turkin välisellä rajalla.

– Me emme voi antaa turvapaikkajärjestelmän vääntyä painostuksen välineeksi tai pelikortiksi Erdoganin tai Suomen itäisen naapurin takataskuun, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen sanoi puolueen tiedotustilaisuudessa.

– Suomen pitää tarvittaessa olla valmis siihen, että jos meihin kohdistuisi painostusyritys, johon liittyy suuren hakijamäärän ajaminen Suomea kohti, niin meillä olisi laillinen valmius reagoida poikkeuksellisesti ja rajoittaa turvapaikanhakua, hän jatkoi.

Kokoomus julkisti tänään turvapaikkapoliittisen linjauksensa, jolla puolue haluaa turvata turvapaikat hädänalaisille, mutta estää samalla turvapaikkajärjestelmän väärinkäytön.

Lue myös:

    Uusimmat