Oppositio hallituskriisistä MTV:lle: Poliittista teatteria – "Keskusta alkaa ymmärtää, että panttivankeus vasemmistohallituksessa on väärä tie"

Kokoomuksen ja perussuomalaisten edustajat olivat eri linjoilla kommentoidessaan, mistä hallituskriisissä on kysymys. Kai Mykkänen ja Riikka Purra vierailivat tiistai-illan Asian ytimessä -ohjelmassa Jaakko Loikkasen vieraana.

– En ole missään vaiheessa uskonut, että olisi tosi kyseessä. Tämä on poliittista teatteria ja neuvottelutulos tulee huomenna (keskiviikkona), Purra uskoo.Purran mukaan hallituspuolueilla on varmasti erimielisyyksiä ja etenkin keskusta on Purran mielestä luullut, että on osa voimakasta punamultahallitusta, mutta jäänyt vasemmistopuolueiden varjoon.

Myös Mykkäsen ajatukset kääntyvät keskustaan.

– Alkaa ymmärtää, että panttivankeus vasemmistohallituksessa on väärä tie, Mykkänen toteaa.

Mykkänen pureutui myös kehysriihineuvottelujen sisältöön, ja hän pitää siltä osin kiistaa surkuhupaisena.

– Keskustellaan parista sadasta miljoonasta, kun kehys on jo neljä miljasrdia alijäämäinen.

Mutta jos hallitus kaatuu? Kokoomus on Mykkäsen mukaan mukana neuvotteluissa uuden hallituksen muodostamiseksi, mutta silloin koko hallitusohjelmaa on muutettava.

–  Uskon, että presidenttikin tekee kaikkensa, että maahan saadaan ilman vaaleja toimintakykyinen hallitus.

Purran mukaan ”kaikenlaisia ihmeitä voi tapahtua”, mutta puolueen mielestä tarvitaan uudet vaalit, jonka jälkeen muodostettavan hallituksen ero nykyiseen tulisi olemaan selvä.

Lue myös:

    Uusimmat