Mainos

Opiskelija auttoi vauvan maailmaan WhatsAppin avulla: "Olin kauhuissani"

Puhelimen välityksellä opastettu synnytys sujui tilanteeseen nähden erinomaisesti. 

Kun odottavan äidin synnytys käynnistyi täpötäydessä junassa Intiassa, lääketieteen opiskelija Vipin Khadse ei aikaillut, vaan päätti auttaa. Kaikki ei kuitenkaan sujunut kuten elokuvissa, sillä synnytyksessä ilmeni komplikaatioita vauvan hartioiden juututtua synnytyskanavaan. Äiti vuosi paljon verta ja oli tuskissaan.

– Ajattelin, että naiset tietävät luonnostaan kuinka vauva synnytetään, mutta etsiessäni vauvan päätä ymmärsin siihen liittyvän komplikaatioita, nainen kertoo.

Tässä tilanteessa Khadse ei osannut auttaa, vaan hän tarvitsi apua.

Rohkeaa tekoa ylistetään somessa

Khadse otti kuvan tilanteesta ja lähetti sen viimeistä vuotta opiskelevalle ystävälleen, joka menestyksekkäästi neuvoi Khadsea läpi koko haastavan tilanteen.

WhatsAppin välityksellä vanhempi opiskelija neuvoi Khadsea suorittamaan episiotomian, jonka avulla vauvalle saataisiin lisää tilaa syntyä.

– Olin kauhuissani, mutta siinä tilanteessa paikalla ei ollut muitakaan lääkäreitä, ja minun täytyi suorittaa operaatio täysin yksin. Minun täytyi käyttää jäähdytettyjä vesipulloja verenvuodon pysäyttämiseksi, Khadse kertoo.

Vaikeista olosuhteista huolimatta synnytys sujui lopulta ilman suuria ongelmia. Junan saavuttua Sagpurin asemalle tuore perhe vietiin sairaalaan, jossa ammattilaiset ottivat tilanteen haltuun. Sekä äiti että lapsi ovat toipuneet rankasta kokemuksesta ja voivat tällä hetkellä hyvin.

Rohkeutta vaativan tilanteen jälkeen Khadsen ystävät ja tuhannet tuntemattomat ihmiset ovat ryhtyneet ylistämään opiskelijan tekoa sosiaalisessa mediassa.

– Muistan nämä 30 minuuttia loppuelämäni. Tunsin oloni tuhat kertaa onnellisemmaksi pelastaessani nämä kaksi elämää kuin silloin, kuin saadessani tietää pääseväni opiskelemaan lääketiedettä, Khadse kertoo.

Nainen kertoo olevansa sitä mieltä, että jokaisen lääkärin tulisi osata avustaa naista synnytyksessä.

Lähteet: CatersNews, MVPhotos

***

10:21

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.