Pähkäiletkö missä järjestyksessä keittiö olisi järkevintä siivota, vai kaipaatko selkeää ohjenuoraa? Poimi vinkit.
Perusteellinen keittiönsiivous onnistuu vaivattomasti, kunhan teet asiat oikeassa järjestyksessä. RealSimplen vinkit eivät sekoita päätäsi, vaikka pyöritkin ympyrää.
Voit käyttää puhdistukseen mieleistäsi puhdistusainetta, mutta suosittelen etikan, ruokasoodan ja sitruunan käyttöä - näin vältät vahingolliset kemikaalit ja luonto kiittää.
1. Puhdista työtasoilta kaikki sinne kuulumattomat tavarat.
2. Täytä lavuaari kuumalla vedellä ja lisää pari puserrusta astianpesuainetta tai ripaus ruokasoodaa. Laita likoamista tarvitsevat tavarat lavuaariin: Mikron lautanen, vihanneslokerot, pinttyneet kattilat jne.
3. Tyhjennä jääkaappi vanhoista ruokatuotteista. Heitä pois pilaantuneet tuotteet ja laita likaiset säilytysrasiat lavuaariin likoamaan. Pyyhi hyllyt ylhäältä alas talouspaperilla tai rätillä, jossa on etikkaa.
4. Pyyhi pölyt. Aloita ylähyllyiltä ja -tasoilta, jotta pöly ja lika tippuvat alas lattialle, mistä se on helppo lakaista lopuksi. Aloita lavuaarin päältä ja kierrä huone. Älä unohda jääkaapin päällystä.
5. Puhdista mikro: Leikkaa sitruunasta ohuita viipaleita ja laita ne mikronkestävään kulhoon. Täytä kulho kuumalla vedellä ja lämmitä sitä mikrossa kovalla teholla minuutin verran. Sitruunan happo tappaa bakteereja samalla kun kuumuus toimii ilmankostuttimen tavoin. Kuumennuksen jälkeen pyyhi mikroaaltouuni liinan avulla.


