Opetusministeri Li Andersson valitsi erityisavustajia

Opetusministeri Li Anderssonin (vas.) erityisavustajina aloittavat Dan Koivulaakso, Mika Parkkari ja Henri Purje, kertoo opetus- ja kulttuuriministeriö.

Koivulaakso, 38, nimitettiin opetusministerin erityisavustajaksi ja vasemmistoliiton ministeriryhmän sihteeriksi. Hän on kaupunginvaltuutettu Helsingissä ja on työskennellyt muun muassa Julkisten ja hyvinvointialojen liitossa (JHL), vasemmistoliitossa ja eri kansalaisjärjestöissä.

Koivulaakso myös on kirjoittanut kirjan Äärioikeisto Suomessa yhdessä Anderssonin ja Mikael Sunilan kanssa. Vuonna 2012 hän joutui kaasuiskun kohteeksi Oulussa. Välikohtaus tapahtui seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen North Pride -tapahtumaan liittyneessä tilaisuudessa.

Ministeriön mukaan Parkkari, 33, toimii puolestaan Niina Jurvan äitiysloman ajan varhaiskasvatuksesta ja perusopetuksesta vastaavana erityisavustajana. Hän siirtyy ministeriöön Suomen Ekonomien koulutuspoliittisen asiantuntijan tehtävästä. Aiemmin hän on työskennellyt Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteerinä.

Purje, 41, toimii opetusministerin talouspoliittisena avustajana. Purje siirtyy tehtävään vasemmistoliiton eduskuntaryhmästä, jossa hän on työskennellyt vastaavassa roolissa. Aiemmin Purje on työskennellyt muun muassa asiantuntijatehtävissä kansalaisjärjestöissä sekä toimittajana.

Opetusministerin muina erityisavustajina jatkavat Touko Sipiläinen ja Anna Mäkipää. 

Lue myös:

    Uusimmat