Opettele eroon tunnesyömisestä

Lohdutatko itseäsi ruualla kun elämä potkii? Lohtusyöminen ei pelkästään tee hallaa kehollesi vaan myös mielellesi. Opettele siis eroon tästä tavasta.

Lohtusyömisen taustalla ei ole aito nälkä vaan tunteet. Yleensä ruuanhimo iskee kun ollaan tekemisissä negatiivisten tunteiden kanssa kuten tyhjyyden tunne, stressi, tylsistyneisyys, yksinäisyys ja viha. Lohtusyömisessä keskityt enemmin syömään herkkuja kuin käsittelet vaikeita asioita ja tunteita.

Olipa syy tunnesyömiseen mikä tahansa, tulos on sama. Se tukahduttaa tunteesi ja ajatuksesi ja tuhoaa terveelliset syömistottumukset.

Näillä keinoilla voit saada takaisin kontrollin terveellisistä ruokailutottumuksista ja välttää pahemmat vahingot.

Erota nälkä- ja tunnesyöminen toisistaan

Tunnesyöminen iskee nopeasti. Hyvin suolaiset ja sokeriset ruuat, kuten sipsit ja herkut, valitaan usein helpottamaan emotionaalista tyhjyyttä. Fyysinen nälkä taas kasvaa pikkuhiljaa. Lopetat syömisen kun olet kylläinen ja valitset lautaselle valikoiman erilaisia ruokia.

Tunnista tunnesyömisen laukaisija

Kun tunnet olosi ylikuormitetuksi, kaloripitoisten ruokien puoleen kääntyminen vain lisää stressiä. Opettele tunnistamaan asiat mitkä laukaisevat pahan mielen, näin opit syyt tunnesyömiseesi ja pystyt kontrolloimaan halujasi.

Pidä ruoka- ja tunnepäiväkirjaa

Kirjoita ylös kuinka paljon, koska ja mitä tunnet ennen syömistä ja sen jälkeen. Päiväkirjan pitäminen helpottaa ruuan ja tunteiden seuraamista ja auttaa ymmärtämään laukaisevat tekijät.

Ota liikunta osaksi elämäntyyliä

Liikunta helpottaa stressiä. Sen lisäksi, että se polttaa kaloreita, liikunta auttaa hallitsemaan stressiä. Palkkaa personaltrainer, ilmoittaudu potkunyrkkeilyyn tai jos kaipaat rauhallista liikuntaa, aloita jooga. Treenaaminen tekee ihmeitä mielelle, antaa lisää energiaa ja saa vartalosi kuntoon.

Lähde:

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja