Älä suotta kärsi levottomista jaloista – tässä helpotus

Helpotusta työpäivään levottomille jaloille.

Istutko töissä levottomasti, nousten kokoajan ylös ja liikkuen puolelta toiselle? Työkaverit eivät tykkää mutta ehkä kärsitkin levottomista jaloista. Jaloissa on epämiellyttävä tunne kun olet paikallasi. Tuntuu, että niitä pitää kokoajan liikutella ja ne puutuvat ja niitä pistelee.

Näillä viidellä keinolla saat helpotettua omaa ja työkavereidesi oloa.

Nuku kunnon yöunet

Työpäivä onnistuu paremmin kunnon yöunien jälkeen. Valitettavasti levottomista jaloista kärsivillä nukkuminenkin on vaikeaa. Helpota nukkumaan käymistä tekemällä se rutiinilla. Käy joka ilta samaan aikaan nukkumaan ja herää joka päivä samaan aikaan. Nukkuminen pimeässä ja viileässä huoneessa helpottaa nukahtamista.

Kuntoile päivittäin

Ota tavaksi liikkua joka päivä 30-60 minuuttia. Erityisesti juoksua ja kävelyä suositellaan. Ajoita liikunta aamuun ennen töihin menoa tai lounastunnille jos se on mahdollista. Vältä extreme-urheilua sillä se saattaa vain pahentaa oireita.

Ei kahvia

Vähennä tai poista ruokavaliostasi kokonaan kofeiini ja sokeri. Opettele aloittamaan aamu ilman kahvia.

Tee töitä seisten

Jos on mahdollista, hanki työpöytä jossa on nostomahdollisuus. Näin voit tehdä töitä koneen ääressä myös seisten.

Venyttele iltaisin

Liikuntaa ennen nukkumaan menoa ei suositella mutta kevyt venyttely on hyvästä ja helpottaa unen saantia. Kokeile myös muutaman minuutin ajan eri jooga-asentoja jotka keskittyvät jalkoihin.

Lähde:

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat