Opettajan mullistava päätös kerää kehuja – ei anna ollenkaan läksyjä: "Aika perheen kanssa on tärkeämpää"

Tämän opettajan näkemys koulumaailmasta poikkeaa monien muiden opetusmetodeista. 

Richelle Terry on peruskoulun matematiikanopettaja, joka kokee, että vanhempien kanssa vietetty aika on tärkeämpää kuin läksyt. Terryn mullistavista opetuskäytännöistä kirjoittivat muun muassa Yahoo Lifestyle, Daily Mail ja 12NewsNow. 

Enemmän aikaa vanhempien kanssa

Richelle Terrylla on muutamakin peruste siihen, miksei hän anna oppilailleen läksyjä. 27-vuotiaalla naisella on itsellään kolme vilkasta poikaa, joten hän tietää, miten stressaavia kotitehtävät voivat lapsille olla. Hän huomasi asian omien poikiensa kohdalla. 

–  Pojat tulivat kotiin ja halusivat vain olla ulkona. Olemme tehneet läksyjä yhdessä viime vuosina, mutta se ei ole tuntunut hyödyttävän vaan ennemmin näännyttävän meitä. Olimme tulossa hulluiksi, sillä nukkumaan mennessä olimme allapäin ja uupuneita, Terry kuvailee. 

Omien oppilaidensa kohdlla Terry päätti tehdä toisin. Terryn koulussa opettajille annetaan tilaa suunnitella ja toteuttaa omia opetustapojaan ja käytäntöjään melko vapaasti, kunhan oppilaat oppivat ikäluokalle asetetut asiat.

Hän päätti kokeilla toisen ja kolmannen luokan oppilaiden kohdalla lukuvuotta, jolloin oppilaat eivät saa oleenkaan läksyjä. Sen sijaan he saavat kotona rentoutua ja viettää aikaa perheidensä kanssa. 


Jos julkaisu ei näy, katso se täällä. 

Lapset oppivat kotona tärkeitä taitoja ilman läksyjäkin 

Terry muistuttaa myös, ettei koulu ole pelkästään kotiläksyjen ja eri oppiaineiden teemojen oppimista varten. Koulussa opetellaan samalla ihmissuhdetaitoja. Niitä taitoja oppilaat opettelevat kotonakin. 

Se, miten kodista pidetään huolta tai se, miten ollaan reiluja toisille, ovat yhtälailla tärkeitä taitoja.  Kun läksyjä ei iltaisin ole kuten ennen, oppilailla vapautuu eri tavalla aikaa perheensä kanssa olemiseen. 

Terryn valinta on herättänyt keskustelua Yahoo lifestylen fb-sivulla. Suurin osa kommentoijista pitää läksytöntä opetusta oppilaslähtöisenä ja loistavana käytäntönä. 

– Kotitehtävät ovat hyödyttömiä, yksi kommentoija jopa väitää. 

Lue myös:

    Uusimmat