Mainos

ESS: Oppilaan huoltaja avautuu lahtelaiskoulun huutokohusta: Molemmat ovat oikeassa ja väärässä

Lahdessa sijaitseva Kärpäsen koulu nousi viime viikolla isosti otsikoihin, kun julkisuuteen levisi videoita opettajan ja hänelle huutelevien oppilaiden välisestä sanaharkasta.

Opettaja huusi kahdeksannen luokan oppilaille ja oppilaat vastasivat samalla mitalla. Useat oppilaat kuvasivat opettajan kilahduksen videolle ja videoita levitettiin nettiin.

Yksi myrskyn silmään joutuneen luokan oppilaan vanhempi kirjoittaa tapahtumien syistä ja seurauksista Etelä-Suomen Sanomien mielipidepalstalla.

Oppilaan huoltajan mukaan on hyvä, että asia tuli esille, koska jos ei olisi tullut, ei olisi syntynyt tätä keskustelua ja lapset olisivat jääneet valehtelijan rooliin.

Kirjoittajan mielestä tilanne Kärpäsen koulussa ei syntynyt sillä hetkellä, kun luokassa alkoi huuto. Se oli muhinut jo pidemmän aikaa.

– Olen sitä mieltä, että luokassa molemmat osapuolet, oppilaat ja opettaja, olivat oikeassa, mutta myös väärässä, kirjoittaja sanoo.

– Opettajat on koulutettu sitä varten, että luokassa olisi työrauha ja asianmukaista opiskella. Miksei vastaavaa, mitä tapahtui oppitunnilla, ole tapahtunut toisten opettajien tunneilla? Jos kokonainen luokka käyttäytyy tällä tavalla, on syytä miettiä, voiko vikaa olla opettajassa?

Samaan syssyyn kirjoittaja sanoo, että aikuiset ovat keksineet vapaan kasvatuksen, eikä se ole koskaan toiminut. Eikä tule toimimaan.

Poikkeuksellisesti nimimerkillä julkaistu kirjoitus kertoo, että ainakin kirjoittaja on tullut aina toimeen koulun ja opettajien kanssa.

– Koulu on ihan ok.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.