Käsidesiä nielleen pojan äiti MTV:lle: Koulu vähättelee tapahtunutta – äiti yhdistää tapauksen aiempaan kiusaamiseen, kun pojan kimppuun käytiin kesken koulumatkan

1:51
Pysäyttävä tulos! MTV Uutisten simulaatio todistaa, kuinka huonosti käsidesi puree "virukseen"

Porvoolaisen Linnajoen koulun toissapäivänen käsidesiepisodi ei käsidesiä tietämättään syöneen lapsen äidin mielestä ole tullut oikein käsitellyksi.

Tapauksessa on kyse siitä, että yhden koululaisen ruokaan päätyi lounaalla käsidesiä. Koulun mukaan tapahtuman taustalla oli joidenkin oppilaiden leikkiminen käsihuuhteella.

Alkoi jonkinlaisesta pelleilystä

Käsidesiä nielleen lapsen äiti Krista Virta kertoo, että hänen saamansa kuvaus tapahtumatilanteesta on, että lounasjonossa oli käynnistynyt jonkinlaista pelleilyä käsidesillä. Tämä jatkui vielä ruokapöydässä.

Poika oli noussut hakemaan vettä ja palatessaan huomannut lautasellaan ja tarjottimellaan jotain märkää. Hän kuitenkin kuvitteli sen olevan vettä ja jatkoi syömistä. Nälkäisenä hän jatkoi syömistä, vaikka maistoi ruuassa omituisen maun.

Vasta palauttaessaan astioita joku oppilas tuli kysymään, istuiko hän mainitussa nurkkapöydässä. Pojan vastattua myöntävästi oppilas sanoi, että siinä tapauksessa poika on syönyt kai aika paljon käsidesiä.

Selvittiin säikähdyksellä

Pian poika alkoi oireilemaan, sillä hänen kielestään katosi tunto ja rinnassa alkoi tuntua polttelua. Äidin mukaan pojan tarinaa ei aluksi uskottu, mutta päästyään terveydenhoitajan luo asia otettiin vakavasti. Pojalle tilattiin lopulta ambulanssi, kun poikaa alkoi pyörryttää.

Onnekkaasti pojalla ei havaittu huolestuttavia oireita, ja äiti vei hänet kotivalvontaan.

– Selvittiin säikähdyksellä, luojan kiitos, Virta pohtii.

Hän aikoo silti vielä varmistaa, ettei tapauksesta jäänyt pojalle haittaa.

Ei niele selitystä pienestä käsidesimäärästä

Hän on kuitenkin huolissaan, onko koulu tarttunut asiaan riittävällä vakavuudella. Virta on aiemmin joutunut puuttumaan poikaansa kohdistuneeseen koulukiusaamiseen. Nyt osalliset lapset olivat toiset, mutta asia silti vaivaa.

– Vanhempana on sellainen olo, että kun hänen koskemattomuuteensa on kerran kajottu, niin nyt kaikki olettavat, että mun pojalle voi tehdä mitä tahansa, hän sanoo.

Häntä myöskään ei vakuuta se, että asia olisi hoitunut puhuttelulla, eikä sulata selitystä, että ruokaan olisi päätynyt vain vähäinen määrä ainetta.

– Jos olisi vain vähän ruikittu käsidesiä, tulisiko noin voimakkaat oireet, hän kysyy.

Haukkumista ”käsidesipojaksi”

Virta pitää mahdollisena että taustalla on vain todella tyhmää ajattelemattomuutta lapsilta ja yli mennyttä pelleilyä. Silti hän ihmettelee, miten eri vastoinkäymiset kohdistuvat juuri hänen lapseensa. Hän toivookin selkeää puuttumista kiusaamistapauksiin ja korostaa, ettei asioita tule painaa villasella.

Toistaiseksi poika on halunnut mennä kouluun, jotta asiasta ei auttaisi päätä enempää. Hän on jo joutunut tapauksen vuoksi kuulemaan nimittelyä ”käsidesipojaksi”.

Äitinä hän jää pohtimaan, voisiko pojan ottaa koulusta, vaikka silloin opetusvastuu siirtyy vanhemmille. Myös koulun vaihto on ollut mielessä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja