Opettaja ei päästänyt vessaan – 11-vuotias joutui istumaan verisissä vaatteissa ensimmäisten kuukautistensa alettua

7:07

Verisissä vaatteissa kotiin tulleen englantilaistytön äiti järkyttyi koulun toimintatavoista, kertoo The Scottish Sun. Koulu pahoittelee tapahtunutta.

Yllä olevalla videolla keskustellaan koulujen sukupuolirooleista.

Kaakkois-Englannissa 11-vuotias tyttö joutui istumaan verisissä vaatteissa tämän ensimmäisten kuukautistensa alettua, sillä opettaja ei suostunut päästämään tyttöä vessaan kesken tunnin.

Järkyttynyt lapsi joutuikin menemään kotiin alusvaatteet, sukkahousut ja shortsit veressä.

– Ne olivat hänen ensimmäiset varsinaiset kuukautisensa, ja ne alkoivat lauantaina. Ne olivat melko runsaat. Maanantaina hän heräsi, ja ne olivat silti vielä aika pahat. Sanoin, että hän voisi jäädä koulusta pois, mutta hän ei halunnut, tytön äiti kertoo.

Lääkärin todistus puuttui

Hastings Academy -koulussa Itä-Sussexissa oppilaat eivät pääse kesken oppituntien vessaan ilman erillistä passia, johon vaaditaan lääkärin todistus.

Tytön äiti, joka pysyttelee nimettömänä lapsensa suojelemiseksi, kritisoi koulua säännöstä. Hänen mielestään on kohtuutonta, että perhe joutuu maksamaan saadakseen lääkärin todistuksen, jotta tyttö pääsee vessaan.

Äiti kuitenkin otti yhteyttä perheen lääkäriin, ja kertoo tämänkin olleen tapauksesta ällistynyt. Tytär sai keskiviikkona vessapassin.

"Edes vähän liikkumavaraa"

Äidin mukaan koulun henkilökunta oli kysynyt häneltä, mitä lääkäri aikoo tehdä tytön runsaalle vuodolle.

– Sanoin, etten suostu antamaan tyttärelleni jotakin lopettaakseni asian, joka on naisille luonnollista, äiti tykittää.

– Hän on koulussa joka päivä, täysin valmistautuneena, koulupuvussa, siistinä, edustavana ja hän tekee kaiken, mitä koulu pyytää ja he eivät voi antaa hänelle edes vähän liikkumavaraa.

Koulu pahoittelee tapahtunutta

Koulun edustaja on pahoitellut tiedotusvälineille oppilaalle ja hänen perheelleen aiheutettua mielipahaa. Edustaja kertoo, että vessapassisysteemi kehitettiin, jotta vessataukojen väärinkäyttöä saataisiin vähennettyä kesken oppituntien.

Edustaja kuitenkin myönsi, ettei järjestelmä ole onnistunut.

– Oppilaiden hyvinvointi on tärkein huolenaiheemme ja koko henkilökuntamme työskentelee erittäin kovaa varmistaakseen turvallisuuden, mukavuuden ja hyvinvoinnin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja