Mainos

Operaattorit eri linjoilla tiedonsiirron hinnoittelusta

Suomalaiset teleoperaattorit liikkuvat eri suuntiin mobiiliverkossa käytetyn internet-yhteyden hinnoittelussa.

Sonera on ottanut periaatteekseen, että matkapuhelinliittymien tiedonsiirtomäärissä on kuukausittainen katto. Kun se ylittyy, tiedonsiirto hidastuu murto-osaan.

Matkapuhelimella ja muilla mobiililaitteilla käytetään internetiä valtavasti enemmän kuin aiemmin. Viime vuonna kännykkäverkossa siirretty tietomäärä kasvoi 55 prosenttia vuoteen 2011 verrattuna.

– Kun puhelimen käyttö muuttuu datakeskeisemmäksi, hinnoittelukin muuttuu sen mukaisesti, perustelee Soneran mobiilipalvelujen viestintäjohtaja Timo Saxén yhtiön strategiaa.

Elisa ja DNA eivät suunnittele tiedonsiirtomäärän rajoittamista. Yhtiöt hinnoittelevat liittymänsä sen mukaan, kuinka nopean internetyhteyden kuluttaja puhelimeensa haluaa.

– Olemme miettineet dataviestintämääriin perustuvia liittymiä, mutta olemme hylänneet sellaiset mallit kuluttajan takia. Eihän verkkosivulle mennessään etukäteen tiedä, kuinka paljon dataa sen avaaminen vie, Elisan liittymäliiketoimintajohtaja Henri Korpi sanoo.

Korpi perustelee Elisan valintaa sillä, ettei dataperusteinen hinnoittelu lisää puhelimen käyttöä.

Kansainvälisesti operaattorit ovat viime aikoina liikkuneet samaan suuntaan kuin Sonera eli rajoittamaan datan määrää.

Yksi esimerkki tulevaisuudesta on niin sanottu datakorimalli, missä asiakas valitsee tiedonsiirtopaketin ja voi käyttää datamäärää usealla laitteella. Kuukausimaksua maksetaan laitteiden tai sim-korttien määrän mukaan.

(MTV3 – STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.