Mainos
Mainos

Opas täydellisten aurinkolasien ostamiseen: Ota nämä asiat huomioon

Aurinkolasit suojaavat silmiä, estävät häikäisyä ja täydentävät asukokonaisuuksia. Poimi alta Nissenin optikoiden vinkit siihen, mitkä kaikki asiat kannattaa ottaa huomioon keväällä täydellisten aurinkolasien metsästyksessä!

Aurinkolasien ostaminen voi usein tuntua hankalalta. Yhdellä kertaa tulisi ottaa huomioon sekä silmien terveys että oikeanlaiset linssit – ja tietysti tyyli, joka miellyttää omaa silmää. Nissenin myyjien ja optikoiden vinkkien avulla uusien aurinkolasien hankinta helpottuu.

Näiden neuvojen avulla tottumatonkin aurinkolasien metsästäjä onnistuu varmasti löytämään omia tarpeitaan vastaavat aurinkolasit kevään aurinkolasiviidakosta:

1. Kiinnitä huomiota aurinkolasien suojaavuuteen

Sen lisäksi, että aurinkolasisi näyttävät hyviltä ja ovat osa persoonallisuuttasi, kannattaa kiinnittää huomiota myös niiden suojaavuuteen. Riittävän isot ja omille kasvoille sopivat aurinkolasit suojaavat silmiä ja silmiä ympäröivää, herkkää ihoa UVA- ja UVB-säteilyltä. Nissenin kaikissa aurinkolasilinsseissä on UV-suoja.

UV-suojan lisäksi on hyvä huomioida häikäisysuoja. Tummemmat linssit poistavat enemmän häikäisyä kuin vaaleat!

Helppo merkki siitä, löytyykö aurinkolaseista riittävä suoja, on CE-merkintä. Merkintä kertoo, että linssien valmistuksessa on noudatettu Euroopan unionin vaatimuksia. Jos aurinkolaseista löytyy merkinnästä kertova tarra tai leima, voi luottaa siihen, että lasit suojaavat silmiä UV-säteilyltä.

2. Valitse kasvojesi muotoon sopivat kehykset

Toinen tärkeä asia aurinkolasiostoksilla on kehysten istuvuus. Kuten vaatteissa, on kehyksissäkin eri kokoja! Sinun kasvojesi koolle sopivat lasit istuvat mukavasti ja tuntuvat hyviltä. Sankojen oikea säätö ja taivutus varmistavat, etteivät aurinkolasit valu nenälläsi.

Aurinkolaseja ei kannata ostaa suoraan hyllystä ja sovittamatta, sillä edes klassikkolasit, kuten Ray-Banin Aviatorit, eivät sovi kaikkien kasvoille. Ostoksille kannattaa lähteä myös hieman hulluttelemaan, sillä huumorilla sovitettujen aurinkolasien joukosta saattaa yllättäen löytyä se kaikkein täydellisin malli omille kasvoille.

Kannattaa pyytää rohkeasti apua optikkoliikkeen henkilökunnalta, mikäli mielessä ei ole tarkkaa käsitystä siitä, millaiset kehykset olisivat omille kasvoille parhaat. Koulutetut kehysasiantuntijat saattavat onnistua yllättämään ehdottaessaan erilaisia vaihtoehtoja!

3. Huomioi aurinkolasien käyttötarkoitus

Aurinkolasivalikoimissa on tänä päivänä tarjolla valtavasti erilaisia linssivaihtoehtoja. Tästä syystä huomio kannattaakin kiinnittää myös siihen, millaisissa tilanteissa aurinkolaseja tulee tavallisesti käytettyä eniten. Näin omista aurinkolaseistaan saa mahdollisimman paljon irti! Sopivien linssien valinnassa kannattaa huomioida esimerkiksi se, viihtyykö kesäisin meren tai järven äärellä, veden kirkkaassa heijastuksessa.

Nissenin asiantuntijat suosittelevat polarisoitujen linssien valitsemista. Polarisoidut linssit helpottavat näkemistä kirkkaalla säällä, tai auringon heijastuessa erityisen voimakkaasti esimerkiksi veden pinnasta. Polarisoidut linssit auttavat myös näkemään värit ja kontrastit paremmin. Polarisointi on tavallisesti merkitty aurinkolaseihin tekstillä "polarised" – tai yksinkertaisemmin pelkällä p-kirjaimella.

4. Panosta aurinkolaseihin, joissa on vahvuudet

Moni sinnittelee aurinkoisella kelillä silmiään siristellen, koska aurinkolaseissa ei ole vahvuuksia. Mikäli silmälasit ovat osa arkeasi, kannattaa ehdottomasti harkita aurinkolaseja vahvuuksilla!

Vahvuudet aurinkolaseissa ovat sekä näkemisen että mukavuuden nimissä tärkeä osa kokonaisuutta. Nykyään lukuisia aurinkolasimalleja saa myös vahvuuksilla eikä linsseistä joudu enää maksamaan itseään kipeäksi. Myös trendikkäitä pelilinssejä saa nykyään omilla vahvuuksilla!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.