Mainos

Opas: Suomalaisturistien meno oli villiä Hungaroringissa formuloiden aikaan

Miia Parviainen toimi matkaoppaana usean vuoden ajan Budapestissä. Työsarka alkoi vuonna 2003. Varsinkin formulaviikonloput työllistivät melkoisesti.

– Silloin Häkkisen faneja tuli paljon Budapestiin ja meno oli hyvinkin vauhdikasta. Kun lentokone laskeutui aamupäivällä, monet matkustajista olivat kovassa vauhdissa ja eksyivät jo kentällä. Muistan miten etsimme näitä hopeavärisiä paitoja omaavia miehiä sitten oikeisiin busseihin, Parviainen muistelee.

Pitkin viikonloppua matkaoppaita työllistivät turistien kadottamat passit ja muu sekoilu.

– Kaupunki oli täynnä baareja, joiden edustalla naiset houkuttelivat miehiä siirtymään sisälle ja tarjoamaan drinkkejä. Vasta sisällä heille selvisi, että juomat maksoivatkin maltaita. Ja jos maksamaan ei suostunut, paikalle kutsuttiin juonessa mukana ollut poliisi. Onneksi näitä paikkoja ei enää juurikaan ole, Parviainen kertoo.

Muutoinkin meno Budapestissä ja Hungaroringissa on suomalaisten osalta rauhoittunut. Nyt menosta pitää huolen lähinnä brittituristit.

– Meno on selvästi siistiytynyt. Nykyään formulasirkus näkyy lähinnä vain kuskien hotellien edustalla, jossa turistit yrittävät nähdä edes vilauksen tähdestään. Parviainen kiteyttää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.