Mainos

OP käsitteli vahinkoasiaa puolitoista vuotta – lainvastaisuudesta huomautus

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies Pasi Pölönen on antanut huomautuksen lainvastaisesta menettelystä OP:n vakuutustoiminnalle, lakiasiaintoimisto Suomen Potilasvahinkoapu kertoo tiedotteessa.

Päätös liittyy tapaukseen, jossa yhtiöltä kesti puolitoista vuotta käsitellä liikennevahingosta aiheutunut ansionmenetyksen korvaaminen.

OP Vakuutus (nyk. Pohjola Vakuutus) ei myöskään vastannut lukuisiin asiakkaan tai Suomen Potilasvahinkoavun hänen puolestaan tekemiin yhteydenottoihin.

Lakiasiaintoimisto viittaa apulaisoikeusasiamiehen päätökseen, jonka mukaan OP on rikkonut hallintolain ja liikennevakuutuslain säännöksiä korvausten joutuisasta käsittelystä ja velvollisuudesta vastata asian etenemistä koskeviin tiedusteluihin.

Kahdeksan kuukauden tauko

Asian käsittelyssä on apulaisoikeusasiamiehen mukaan ollut kahdeksan kuukauden jakso, jolloin se ei ole edennyt lainkaan.

Apulaisoikeusasiamies totesi lisäksi, että OP:n tulee tarkastella korvausprosessiaan kriittisesti, jotta vastaavia laiminlyöntejä ei tapahdu enää vastaisuudessa.

OP ei ollut keskiviikkona halukas kommentoimaan asiaa STT:lle, sillä se ei ollut saanut apulaisoikeusasiamiehen päätöstä. OP:n viestinnästä epäillään, että viime perjantaina annetun päätöksen toimitus on saattanut viivästyä postilakon vuoksi, jos päätös on lähetetty postitse.

Suomen Potilasvahinkoavun mukaan myös Finanssivalvonta seuraa tilannetta ja katsoo, ettei OP ole menetellyt hyvän hallinnon mukaisesti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja