Onnettomuuteen joutuneesta Fernando Alonsosta uutta tietoa – yksi asia huolettaa F1-kauden alla

Fernando Alonso palaa F1-sarjaan – yksi kysymys askarruttaa asiantuntijaa 2:35
Video: Fernando Alonso palaa F1-sarjaan – yksi kysymys askarruttaa asiantuntijaa

F1-tähti Fernando Alonso joutui pyöräilyonnettomuuteen viime viikon torstaina Sveitsin Luganossa, kun hän törmäsi parkkipaikalle kääntyneeseen autoon. Alonsolle tehtiin operaatio, josta hän on toipumassa parhaillaan.

Kolari sattui viime torstaina paikallista aikaa noin kello kaksi. Ticinon kanttoonin poliisin julkaiseman tiedotteen mukaan onnettomuus sattui Viganellon kaupungissa supermarketin parkkipaikan risteyksessä. 42-vuotias autoilija kurvasi vasemmalle kääntyen parkkipaikan suuntaan ja törmäsi Alonsoon, joka saapui kohtaan oikealta pysäköidyn autorivistön takaa.

Alonson F1-talli Alpine kertoi perjantaina, että Alonsolle tehtiin ”pikainen korjausleikkaus”. Tarkemmin kyse oli leukaluuhun kohdistuneesta operaatiosta.

Alonson hyvä ystävä, entinen F1-kuski Pedro de la Rosa kertoo, että Alonso voi tällä hetkellä ”hyvin”.

– Tässä on vielä kokonainen kuukausi aikaa ennen talvitestejä, de la Rosa sanoi Marcalle.

Tällä hetkellä on epäselvää, että kuinka nopeasti Alonso pystyy hyppäämään F1-auton puikkoihin. Isoin kysymys liittyy siihen, että milloin Alonso voi laittaa ajokypärän päähänsä.

F1-kuljettajien käyttämä kypärä kun nojaa hyvin vahvasti leukaluuhun päin.

– Esimerkiksi suorilla kuljettajaa kohtaan kohdistuu kova ylöspäin suuntautuva kuorma. On kuitenkin rohkaisevaa, että kyseessä on vain leuka ja jotain hampaita, de la Rosa kävi läpi, jatkaen:

– Toipuminen ei välttämättä kestä kauaa. Toki tämä vaikuttaa nyt Fernandoon, koska hän ei voi harjoitella tällä hetkellä.

F1:n viralliset talvitestit on tarkoitus ajaa maaliskuun puolessa välissä Bahrainissa. Alonson pitäisi palata tuolloin F1-ympyröihin kahden sapattivuoden jäljiltä.

Alonso perii Daniel Ricciardon paikan Alpinella (ex-Renault). Ricciardo siirtyi täksi kaudeksi McLarenille.

Lue myös:

    Uusimmat