Fernando Alonson vammoista lisätietoa espanjalaismediassa – kolaroineesta F1-tähdestä huojentava näkemys

Fernando Alonso palaa F1-sarjaan – yksi kysymys askarruttaa asiantuntijaa 2:35
Fernando Alonso palaa F1-sarjaan – yksi kysymys askarruttaa asiantuntijaa.

Torstaina sattunut pyöräilyonnettomuus ei vaaranna Fernando Alonson F1-kauden alkua, espanjalaismediat Marca ja AS uutisoivat. 

Alonson työnantaja Alpine-talli vahvisti torstaina, että Alonso oli joutunut yhteentörmäykseen auton kanssa pyöräillessään lähellä Sveitsin-kotiaan Luganossa. Tiimin mukaan espanjalaistähti oli "tajuissaan ja kunnossa", ja lisätutkimukset ovat edessä perjantaina Bernissä. 

Espanjalaisen Marcan saamien tietojen mukaan Alonson vammat eivät ole vakavia. AS:n mukaan Alonsolla ei ole murtumia raajoissaan tai ylävartalossaan. Espanjalaislähteet kertovat, että merkittävimmät vammat tulivat suun ja leuan seudulle. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Marcan mukaan lääkärit ovat vakuuttaneet Alonsolle, ettei kolari uhkaa hänen osallistumistaan maaliskuun puolivälissä Bahrainissa ajettaviin F1-talvitesteihin tai kauden avaukseen samalla radalla 28. maaliskuuta.

AS:n haastattelema lääkäri Jose Gonzalez epäilee, että paikalliset lääkärit haluavat varmistaa perjantaisilla lisätutkimuksilla mahdollisten murtumien laadun. Gonzalezin mielestä vasta seuraavana päivänä tehtävät tarkentavat tutkimukset kertovat siitä, ettei kyseessä ole vakava tilanne.  

– Oli kyse mistä tahansa, vamma ei ole vakava. Joten voin sanoa lähes varmasti, että hän on mukana kautta edeltävissä testeissä Bahrainissa, Gonzalez summaa. 

39-vuotias Alonso tekee paluun F1-sarjaan kahden välivuoden jälkeen. Hänellä on tilillään kaksi MM-titteliä (2005, 2006) ja 32 kisavoittoa. 

Lue myös:

    Uusimmat