Daniel Ricciardon leikkausoperaatio odotettua suurempi – pomo vihjaa paluuaikataulusta joka erottaa F1-kuskit normaaleista ihmisistä

Hollannin Zandvoortin ulosajossa loukkaantuneen Daniel Ricciardon murtunut käsi operoitiin sunnuntaina Espanjassa. AlphaTaurille paluun tehnyt kuski jää pois myös ainakin seuraavasta F1-kisasta.

AlphaTaurilla Nyck de Vriesin kesken kauden korvanneen Ricciardon käteen laitettiin Barcelonassa tehdyssä leikkauksessa useita ruuveja ja levy, kertoo emotalli Red Bullin päällikkö Christian Horner medialle sunnuntaina.

– Se meni todella hyvin. Luu oli murtunut useasta kohtaa, mutta se oli aika suoraviivainen operaatio, Horner kommentoi.

– Nyt kyse on vain toipumisesta. Normaalille ihmiselle se tarkoittaisi paria kuukautta, mutta F1-kuskilla se on yleensä lyhyempi.

Optismista huolimatta ihmeitä ei silti ole odotettavissa. Varmaa on, ettei Ricciardo aja ainakaan ensi viikonloppuna Monzassa.

– Katsotaan, kuinka toipumisprosessi etenee, mutta ei ainakaan Italiassa, Horner vahvisti aikataulusta.

Monzan jälkeen syyskuussa ajetaan vielä Singaporen ja Japanin osakilpailut. Ricciardo oli itse positiivinen tilanteestaan.

– Iso kiitos kaikille, jotka ovat ottaneet yhteyttä ja pitäneet tunnelmiani yllä. Tämä ei ole takaisku, vain osa paluuta, Ricciardo kirjoitti Instagram-päivitykseensä.

Ricciardon Zandvoortissa korvannut Liam Lawson sijoittui kisassa 13:nneksi onnistuen lyömään tallikaverinsa Yuki Tsunodan.

Lue myös:

    Uusimmat