Mainos

Onnettomuuspaikan nopeusrajoituksia alennettu

Poliisi on joutunut turvautumaan erillisjärjestelyihin Konginkankaan turmapaikalla. Eiliseen iltapäivään mennessä Konginkankaan turmapaikalle oli jätetty jo sadoittain kynttilöitä sekä kukkia.

Päivä suuronnettomuuden jälkeen turmapaikalla on jouduttu turvautumaan jo erillisiin liikennejärjestelyihin paikalle pysähtyvien autoilijoiden turvallisuuden takaamiseksi. Kynttilöitä alkoi virrata onnettomuuspaikalle itse asiassa jo perjantai-iltana, heti kun nelostien liikenne oli saatu pelastus- ja raivaustöiden jälkeen jälleen avattua.

-Paikalle pysähtyi niin paljon autoilijoita, että tähän päädyttiin. Etelästä tulevien kaistalle asetettiin 60 kilometrin tuntinopeusrajoitus vajaan kilometrin pätkälle. Pohjoisesta päin tuleville pystytettiin pysähtymiskieltomerkki, kertoi ylikonstaapeli Markku Rossi. Tiellä on ollut tänään normaali viikonloppuliikenne.

Ajoradan ulkopuolella kulki ihmisiä molempiin suuntiin.
-Ihmisten muistamista ei tällaisessa tilanteessa tahdota millään tavoin estää. Heidän turvaamisekseen näihin rajoituksiin päädyttiin. Poliiseja onnettomuuspaikalla ei iltapäivällä ollut tilannetta seuraamassa tai liikennettä ohjaamassa.

-Radiosta juuri kuulin, että yksi kynttiläntuoja oli tullut paikalle Siilinjärveltä asti. Kaukaa ihmiset tulevat. Kyllä tämä on järkyttänyt ihmisten mieliä, Rossi totesi. Tilapäiset liikennejärjestelyt ovat voimassa ainakin viikonlopun yli. Poliisi kehottaa kaikkia autoilijoita ja alueella liikkuvia noudattamaan suurta varovaisuutta.

Suruliputus myös Virossa

Konginkankaan tuhoisa liikenneonnettomuus järkytti myös virolaisia. Viron poliittisen johdon virallisen osanoton lisäksi koko Virossa järjestettiin perjantaina iltapäivällä suruliputus surmansa saaneiden suomalaisnuorten muistoksi. Valtiosihteeri Heiki Lootin mukaan Viro halusi suruliputuksella ilmaista solidaarisuutta suomalaisille.

Traagiset uutiset Suomesta palauttivat virolaisten mieleen myös lokakuussa 1996 sattuneen bussiturman. Turmassa koulubussi törmäsi puutavaraa kuljettaneeseen rekkaan Keski-Virossa. Onnettomuudessa kuoli kahdeksan alle 15-vuotiaista lasta.

Virolainen Postimees-lehti kirjoitti, että Äänekosken onnettomuuteen liittyvät kysymykset liikenneturvallisuudesta koskettavat myös Viroa. Lehti mainitsi erityisen vaaralliseksi Tarton ja Tallinnan välisen erittäin vilkasliikenteisen tien, jota suurella nopeudella ajavat rekat käyttävät paljon. Useat muutkin Viron lehdet ilmaisivat lauantaina osanottonsa suomalaisille ja erityisesti menehtyneiden suomalaisnuorten perheille.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 20.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.