Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Onko vain miehistä huippukokeiksi, Tomi Björck ja Hans Välimäki?

Hans Välimäki Hansin matkassa -ohjelman kuvauksissa Los Angelesissa.
Hans Välimäki Hansin matkassa -ohjelman kuvauksissa Los Angelesissa.
Julkaistu 27.03.2014 09:03(Päivitetty 27.03.2014 09:55)

Ravintola-ala vaatii suomalaisten keittiömestareiden mukaan sekä fyysistä että henkistä jaksamista.

Huomenta Suomen tämän viikon vieraileva kokki, helsinkiläisravintola Mechen keittiömestari Tarja Silvani kuuluu selkeään vähemmistöön: Vielä nykypäivänäkin on harvinaista nähdä keittiön johdossa nainen.

– Kyllä se on valitettavan harvinaista. Totta kai nyt, kun naiset ovat saaneet menestystä tv-ohjelmissa, Top Chefissa ja Master Chefissa, niin naisiakin näkyy keittiössä enemmän. Mutta on se silti valitettavasti vielä miesvoittoinen homma, Silvani kertoo.

Silvanin mukaan suurin syy naishuippukokkien vähyyteen lienee homman fyysisyys. Ravintolakeittiössä hikoileminen ei todellakaan ole helppoa.

– Raskastahan tämä on. Miehillä on kuitenkin enemmän fyysistä kestävyyttä. Tämä on sen verran hektistä ja perheellinen nainen joutuu aika tarkkaan miettimään työaikansa. Pitää myös kestää keittiössä äijäläppää, Silvani nauraa.

Tomi Björck: "En suosittele tätä alaa kenellekään"

Mitä mieltä asiasta ovat sitten miespuoliset alan huippunimet? Keittiömestari Hans Välimäki uskoo naisten katoavan keittiöstä siinä vaiheessa, kun on perheen perustamisen aika. Välimäki kuitenkin toivoisi, että perheissä mietittäisiin tarkkaan, kumman vanhemman on viisaampi jäädä työelämään.

Hans Välimäki Hansin matkassa -ohjelman kuvauksissa Los Angelesissa.Hans Välimäki Hansin matkassa -ohjelman kuvauksissa Los Angelesissa.

– Kyllä se vaan on niin, että naiset jäävät herkemmin kotiin, kun on perheen perustamisen aika. Silloin ura jää naisilla kakkossijalle. Ei sen minun mielestäni pitäisi automaationa mennä niin, että nainen jää aina kotiin. Pitäisi miettiä molempien uraa: kummalla on parempi palkka ja mahdollisuudet edetä, Hans Välimäki pohtii.

Keittiömestari ja ravintoloitsija Tomi Björck puolestaan muistuttaa, että ravintola-ala on rankka kelle tahansa, sukupuolesta riippumatta.

– Tämä on niin rankka duuni, kuten aina olen sanonut. Kyllä minäkin tekisin jotain muuta, jos vain osaisin. Mutta kun en osaa tehdä mitään muuta kun ruokaa ja ravintoloita, Björck nauraa.

– Tämä on oikeasti todella rankkaa. Ei moni ihminen edes pysty tähän. Miehet ovat kai sitten eläimiä. Mies on aika yksinkertainen ihminen: se tarvitsee hyvää viiniä, hyvää ruokaa ja hyvän naisen. Nainen on vähän monimutkaisempi olento. En suosittele tätä alaa kenellekään: en naisille enkä miehille.

Ei keittiömestari Tarja Silvanikaan alaa helposti kellekään suosittelisi.

– No siinä Tomi Björck on kyllä täysin oikeassa. Kyllähän tämä ala vaatii omanlaista mieltä, hän kuittaa.

Katso Tarja Silvanin haastattelu:

Sumo video id

Petra Kiiski, petra.kiiski@mtv.fi

Makuja.fi Facebookissa: Reseptit, kisat ja jutut omassa uutisvirrassasi!

Lisää aiheesta:

Suomalaiskokit kertovat ravintola-alan vaietusta ongelmastaAla, jolta saa nyt töitä yhdellä puhelinsoitolla – Sasu etsi ravintolaansa työntekijää 9 kuukautta: "Tämä kertoo, missä tällä hetkellä mennään"Helena Puolakka teki 18-tuntisia työpäiviä matkalla yhdeksi Suomen arvostetuimmaksi keittiömestariksi – oppi ratkaisevan asian Gordon Ramsayn alaisuudessaAkseli Herlevi televisiokokkien vähättelystä: "Ei ole mitään oikeaa tai väärää tapaa"Suomalaiskokit: Vanhemmilla vastuu kasvattaa lapset syömään ravintolassa – "Kun se moukurapää syntyy, niin sehän ei tiedä mistään mitään"Ravintolan avannut Ville Haapasalo vihaa eineksiä: ”Olen päättänyt, etten syö enää paskaa”
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 09:51
    Ruoka

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • 09:08
    Nikotiinipussit

    Nikotiinipussien käyttö yleistynyt hälyttävästi Suomen nuorilla: "Ostamisen ikäraja kiireellisesti 20 vuoteen"

  • 07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 06:29
    Infektiot

    "Painajaismainen" hiivasieni leviää maailmalla – mikä on Suomen tilanne?