Tuulilasi jatkuvasti lähmäinen? Simppeli toimenpide kirkastaa kuskin maailman kertalaakista

Näin valitset ja vaihdat pyyhkijänsulat autoosi 3:29
Katso videolta, miten valitset autoosi sopivat pyyhkijänsulat ja kuinka ne vaihdetaan.

Uusien pyyhkijänsulkien valitseminen sekä asentaminen omaan autoon voi vaatia hieman selvittelyä ja uuden opettelua, ellei operaatio ole ennestään tuttu. Yllä olevalla videolla kerrotaan olennaisimmat vinkit toimenpiteeseen. 

Mikäli tuulilasi ei ota puhdistuakseen, vaan jää lähmäiseksi pesunesteen käyttämisestä huolimatta, voi syy löytyä elinkaarensa päässä olevista pyyhkijänsulista. Sulat on usein syytä uusia myös syksyn sadekelejä ajatellen.

Tyypillisesti kuljettajan maailma kirkastuu kertaheitolla sulkien vaihtamisen jälkeen, sillä hitaasti tehoaan menettävät sulat eivät ole enää aikoihin putsanneet tuulilasia kunnolla. Kuljettaja saattaa kuitenkin havahtua vaihtotarpeeseen vasta silloin, kun sulat ovat täysin entiset ja hyödyttömät.

Miten voi varmistua, että hankkii omaan autoon sopivat sulat? Mitä useissa nykyautoissa on tehtävä ensin, ennen kuin uudet sulat voidaan asentaa paikoilleen? Entä kuinka itse asennus tapahtuu? Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen kertoo artikkelin yläpuolella olevalla videolla.

Lue myös:

    Uusimmat