Onko Tuntematon sotilas todenmukainen? Veteraanit vastaavat

Sota veteraaniemme muistoissa 25:25

Tulevana sunnuntaina 6. joulukuuta vietetään jälleen Suomen itsenäisyyspäivää. Studio55.fi-lähetyksessä vierailleet sotaveteraanit muistelivat sodan tapahtumia ja vertasivat niitä Väinö Linnan kirjoittaman Tuntemattoman sotilaan filmatisointiin. 

Edwin Laineen ohjaama elokuva antaa 95-vuotiaan kersantti Harald Johanssonin mielestä oikean kuvan sodasta, mutta yksi asia ei hänestä ollut totta.

– Kyllähän se antaa muuten oikean kuvan, mutta lottien kohtelu jossain vaiheessa oli elokuvassa rumaa. Sota-aikana en huomannut, että tällaista olisi tapahtunut.

Myös 97-vuotiaan kapteeni Jaakko Estolan mielestä Tuntematon sotilas kuvaa hyvin sotaa.

– Minusta se on niin totta. Siellä ihmistyypit tulivat valtavan helposti esiin. Monesta saattaa tuntua elokuvan katsottua, että ne ovat äärilaidoista ne tyypit, mutta sellaista se oli. Ne kohtaamiset, mitä elokuvassa oli, olivat todenmukaisia, Estola muistelee.

Vietettiin rauhallista joulua Rajajoella, kun kranaatit alkoivat lennellä. Vaikka henkiä ei menetetty, kaksi todella tärkeää asiaa menivät piloille. Katso lähetyksestä Jaakko Estolan joulumuisto sodasta.

Lue myös:

    Uusimmat